RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 2 wint spannende topper!!!

Geplaatst op: 16-04-2019 - 833 keer gelezen

De zenuwen namen toe. Er werd eindelijk eens (heel) vroeg naar huis gegaan op de zaterdagavond. Dat was ook wel nodig, want om 10u al werd er in Tegelen afgetrapt. Sportclub Irene 4 – RKSVN 2 was het eerste van een tweeluik tussen de nummers 2 en 3 in de competitie. Irene had thuis nog niet verloren, alleen dik gewonnen (ook van goede ploegen), maar daar stond tegenover dat RKSVN 2 in topwedstrijden altijd boven zichzelf uitstijgt.

De opstelling van RKSVN 2 kent één verrassing: Tim op het middenveld, en Max (VDV) voorin. Met de gedachte: dan loopt Tim zich niet stuk op de back, maar kan hij erop en erover gaan.  De eerste helft blijkt een schaakspel. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Voorin komt RKSVN er niet aan te pas. Martijn ‘in vorm’ wordt kort gedekt, en ‘Zlatan’ Gerald krijgt ook nog geen ruimte. Het spel is wat onrustig, voorzichtig. Het leidt niet tot grote kansen, wel tot veel ingooien en hoekschoppen. Zijn het de zenuwen? Roel krijgt schietkansen vanuit de tweede lijn. Ivo ook… geblokt... corner weer. Irene wordt nu sterker en krijgt de overhand. Het centrale duo Ruud en Joost weet alles nog te pareren, ze komen er vooralsnog niet door. Kansjes zijn er, speldenprikjes, maar meer nog niet. Wie opent de score? Martijn zet de bal voor op Ivo, die speelt hem door op Tim. Tim kan de bal alleen maar tegenhouden, zodat die in balbezit blijft… Daar komt Gerald… 0-1!  Er staan 33 minuten op de klok. Irene laat het er niet bij zitten en herpakt zich; de thuisploeg heeft het beste van het spel. Neer mist nog steeds de felheid, ondanks de voorsprong. Daar komen ze er weer door… Naast, over en op Paul gaan de inzetten van Sportclub Irene 4. Bij ons komt het meeste gevaar van rechts, van de uitgedachte figuur met Tim en Max. We gaan rusten met 0-1, een prima uitgangspositie voor nu.

In de rust wordt Martijn vervangen door Rick, want ook op links willen we acties zien. Snel na de thee wordt dan Max gelanceerd. Hij krijgt een uitgelezen kans, komt rechtstreeks voor de doelman. Maar mist, en mist daarna opnieuw. Linksback Miel heeft last, Thijs komt er voor hem in. RKSVN 2 begint aan felheid te winnen; rechtsback Bart wint ineens weer alle duels. Irene blijft aandringen. Daar komt een grote kans! Een 100%-kans. Als door een wesp gestoken gooit Paul zijn hand uit naar de bal. Geen goal. Even later opnieuw Irene met een uitstekende kans, en weer de katachtige reflex van Paul die de gelijkmaker voorkomt. Een uur gespeeld, nog steeds 0-1. En dan, wie anders dan Rick, legt weer eens een nuttig balletje af. Tim wil de bal voorleggen... Maar, onbedoeld,  het blijkt een beauty, krult hij de bal er zomaar in: 0-2. Het is een goed weekend voor de Verheijdens. Maar de wedstrijd is nog niet gespeeld. Jos is er net al in gekomen voor Max, maar ook Martijn mag er terug in voor Bart. En inderdaad, dan wordt Tim nu nog ingezet als rechtsback om de linksbuiten van Irene af te stoppen. Het mag geen 1-2 worden… En dan ineens, is het via (weer) Rick een schot van Martijn dat in het net belandt: 0-3! Martijn krijgt nog een kans voor 0-4, hij legt niet af, en mist! Het lijkt gespeeld, maar dan toch komt Irene er nog een keer langs. Doelpunt! Buitenspel? De scheidsrechter vindt van niet en keurt hem goed. Eindstand: 1-3. 

Uit bij Irene winnen is een heel mooi resultaat. Nummer 1 Panningen won van nummer 4 Maasbree, met als consequentie: het gaat nu vooral nog tussen Neer en Panningen. RKSVN heeft 31 punten uit 13 wedstrijden, Panningen heeft er 34 uit 15. Irene staat op 27 uit 14 (en lijkt afgehaakt), maar RKSVN 2 weet: over 2 weken thuis moet men opnieuw alle zeilen bijzetten voor een resultaat. Let ook op Egchel (26 uit 14) en Kessel (25 uit 13): ook daartegen krijgen we het lastig. Wordt vervolgd, maar volgende week eerst even genieten van het eerder verdiende vat…! Proost.