RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 2 wint het cruciale duel van Panningen!

Geplaatst op: 27-05-2019 - 700 keer gelezen

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover: de beslissende topper tussen de nummer 1 en 2 van de competitie. Om 10.30u werd er in Panningen afgetrapt voor een wedstrijd die menig speler daarna nog lang in het geheugen zou houden. Panningen 3 - RKSVN 2: bij winst zou Panningen direct kampioen zijn (hun laatste wedstrijd), bij gelijkspel vandaag zou RKSVN de resterende 2 wedstrijden móeten winnen en bij winst zou RKSVN een van deze 2 wedstrijden moeten winnen.

Onder toeziend oog van tientallen meegereisde Neerse supporters, verliest aanvoerder Roel voor het eerst in lange tijd de tos. Een ongunstig voorteken? De beginfase van de wedstrijd heeft veel weg van een schaakspel, waarbij beide defensies zo solide ogen dat één doelpunt vandaag wel eens beslissend kan zijn. Bij RKSVN 2 maar liefst 4 verrassingen in de basis-11: A-keeper Paul vervangt Pim die moet bijkomen van zijn vrijgezellenfeest, Siep is tijdelijk terug als rechtsback, Rick gaat starten als linksbuiten en clubtopscoorder Jort H. wordt beloond met een plek in de punt van de spits. Het is ook Jort die na 17 minuten de eerste grote kans van de wedstrijd noteert. In een vlijmscherpe counter gaat Ruud van achter mee naar voren. Hij legt perfect af op Jort, die rakelings langs schiet. In deze fase trekt RKSVN 2 de wedstrijd meer naar zich toe. Dat de grootste kans uit een counter komt, staat niet symbool voor de verhoudingen op dat moment.

Tim is gevaarlijk vanaf rechts, Jort kan de bal net niet afwerken, Roel schiet vanuit de tweede lijn. Vooralsnog blijft een doelpunt uit. RKSVN speelt rond. Siep geeft de bal op Roel. Roel schiet op goal: doelpunt! Het staat, na 25 minuten, 0-1! Daarna houden we tempo in het spel. Het is zoeken naar de tweede treffer. Kansen zijn er, maar de bal gaat er geen tweede keer in. Tien minuten voor rust zet Panningen aan voor een waar offensief. Tientallen keren blokken Siep, Joost en Miel de bal, of (in uiterst geval) de tegenstander. Er wordt zeer effectief verdedigd. Ruud is de bakermat van rust die er nog achter ligt, Paul komt niet in de grote problemen. Rust met een verdiende 0-1.

Waar de eerste helft duidelijk voor Neer is, heerst Panningen in de tweede helft. De druk ligt op Panningen, zij móeten nog 2 keer scoren om het kampioenschap te kunnen vieren. De thuisploeg tikt de bal goed rond en blijft hun aanvallers zoeken. Aanval op aanval wordt gelanceerd. Onze verdedigers raken niet in paniek, maar Paul wordt wel regelmatig getest. Met name via corners en vrije trappen is Panningen 3 echt levens-gevaarlijk. De minuten verstrijken, het tijdrekken begint al, maar ook met counters komen Tim, Jort en Gerald er gevaarlijk uit. Waar blijft de beslissing? De 0-2 krijgen we niet gemaakt, Panningen is sterker. Het goede voetbal van de 1ste helft is totaal verdwenen; dan maar deze wedstrijd lelijk over de streep trekken. De zenuwen nemen toe.

En dan ineens, 72 minuten gespeeld: is er een weer-ga-loos schot van afstand. De bal zit in het net. Het is 1-1. Panningen gelooft er weer helemaal in, pakken zij hier in eigen huis de titel zometeen? Enkele hachelijke momenten volgen, maar gelukkig niet veel. Want daar is Max VM! Op aangeven van Jort H. kan Max vanuit kansrijke positie aanleggen: 1-2!!! De ontlading is groot, echter evengroot is het besef dat Panningen zal blijven stormen. Martijn komt het veld in. Hij maakt een gekke actie, de bal belandt bij Max VM die past op Roel. Schot! 1-3! Nu is het feest compleet! De spelers vliegen elkaar in de armen, langs de kant maken de technische staf en geblesseerden een juichcirkel; in China, Milaan en Dartmoor National Park worden de eerste biertjes al opengetrokken en zelfs Ruud wordt betrapt op een vreugdesdansje. (Enkele getuigen)

Maar: dit zou niet zo’n knotsgekke wedstrijd zijn als Panningen niet nog 5 uitgespeelde kansen zou krijgen. En die krijgen ze. Ze schieten over of de inzet wordt geblokt door Ruud of Joost. De meeste keren is het evenwel Paul, die met zijn vingers of handen de bal wegtikt of wegbokst. Maakt Panningen hands in onze 16? Het mag door. Maakt Neer daar zelf hands in de 16? Het gaat ook door. De verder uitstekend fluitende scheidsrechter laat zich ook niet langer leiden door de vlagbewegingen van de Neerse grensrechter. Martijn wordt met geel naar de kant gestuurd, er zijn enkele kleine opstootjes maar de lieve vrede wordt dan toch bewaard. Daar is Panningen nog eens. Ze komen erdoor... en: daar... is het 2-3! Dit worden nog helse laatste minuten. Inmiddels zijn er 46, 47 minuten in de tweede helft gespeeld. Het bord in Panningen wordt stopgezet op 88 minuten en loopt opvallend langzaam van 88 naar 89 en van 89 naar 90. Maar na 49 minuten (en nog steeds 89 op het bord...) geeft de scheidsrechter het signaal: nog één minuut. Ook dan wordt het nog gevaarlijk. Een laatste schermutseling voor het doel. Ze komen niet meer langs Paul. Maar oef, wat waren ze weer dichtbij. De bal komt er weer aan... Lucas Moura spookt nog een keer door het hoofd... de scheidsrechter fluit nu af! Het is afgelopen! RKSVN 2 wint deze wedstrijd!

Komende donderdag kan RKSVN 2 kampioen worden. Thuis tegen Kessel 2 om 12.00u. Komt allen kijken! Mocht het misgaan, is er zondag één herkansing tegen Venlo uit. We dromen nog van een ‘invincible season’. En in wat voor rijtje kom je dan? Henry, Vieira, Bergkamp, Tinus, Bart ...