RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 2 wint eindelijk weer

Geplaatst op: 12-12-2016 - 683 keer gelezen

Na de nederlagen tegen Blerick 6 (uit, 2-0), Baarlo 4 (thuis, 2-3) en Helden 4 (uit, 3-1) wist RKSVN 2 afgelopen zondag eindelijk weer eens te winnen. In de enige echte Leudalderby van de reserve 5e klasse 11 werd met 2-0 van Roggel 3 gewonnen. Daarmee is de weg omhoog weer ingeslagen.

Probleem van de voorgaande wedstrijden was de eerste helft. Zelf geen kansen creëren of afmaken, en door slecht (midden)veldspel en verdedigende fouten al snel doelpunten tegen krijgen en achter de feiten aanlopen. Dan kan de tweede helft nog zo goed zijn, daar red je het niet mee. Dat moest deze keer dus anders. Er werd deze zondag meer strijd geleverd, er was meer overtuiging en meer concentratie. En in de eerste helft kwamen er, ondanks enkele gevaarlijke uitbraken van Roggel 3, geen tegendoelpunten. RKSVN 2 kreeg zelf ook mogelijkheden. Jordy en Daan werden voorin als aanspeelpunt beter gevonden en kregen kansen. Het veldspel was goed. Yorrick en Loek combineerde op het middenveld, in plaats van de lange bal te spelen. Tim Wagemans raakte de paal en later de lat, maar had het geluk nog niet aan zijn kant. Jordy kon uit de rebound niet scoren.

In de tweede helft bleef het lang 0-0. De duels werden aangegaan op het scherpst van de snede. Er waren overtredingen over en weer. En ook gevaarlijke uitbraken via de snelle aanvallers op de flanken. De aanvallers van Roggel oogden scherper dan de aanvallers van vorige tegenstanders, maar toch hield de Neerse verdediging ditmaal de 0. Bij RKSVN kregen wel meerdere spelers last van blessures. Jack kon de 90 minuten nog niet volmaken en Roel moest door naar het 1ste. Gelukkig deden de wissels het ook alleraardigst. Invaller Tim Verheijden kreeg een goede kans. Ook A-speler Lars Triepels kwam voorin het front versterken. Zo’n 8 minuten voor tijd stond Tim Wagemans in prima positie voor het doel. Via een combinatie met Lars kreeg hij de bal terug en schoot hij de bevrijdende 1-0 in! Vlak voor tijd kon Lars zelf de beslissende 2-0 maken. Roggel had het nakijken

De drie punten bleven vandaag eindelijk weer in Neer. RKSVN 2 staat nu 7de, met 12 punten uit 9 wedstrijden. Zeker te weinig, maar als er elke week zo gespeeld wordt, komt de subtop vanzelf weer in bereik. Volgende week is de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen Sportclub Irene 4.