RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 2 wint eerste competitiewedstrijd!

Geplaatst op: 25-09-2017 - 624 keer gelezen

Afgelopen zondag hebben wij van RKSVN 2 onze eerste competitiewedstrijd gespeeld. Vol verwachting klopte mijn hart. Ik (Miel) was klaar om te schitteren. Tegen Egchel 3! Egchel 3! Daar weet ik verder niks over te zeggen. Maar het hele team keek zenuwachtig mijn  kant op. Want ja, ik zou de grote man worden vandaag. Als we winnen en ik scoor, dan krijgen we trouwens iedere week een extra rondje. Ozze Leon begon met het oplezen van de wedstrijdstrategie. ‘We kunnen vandaag winnen, verliezen óf gelijkspelen.’ Zo hé, die Leon, waar haalt hij toch altijd de wijsheden vandaan! ‘Heb je dat van Google?’ vroeg ik hem dus maar. Toen Ozze Leon begon met het voorlezen van de opstelling, kreeg ik door dat ik dit beter niet had kunnen zeggen. Ik stond er niet in! Ik wist niet zeker of dat ik dit nu juist gehoord had of dat ik nog dronken was van gister, maar voor de zekerheid heb ik de hele warming-up meegedaan. Op wedstrijdniveau! (ligt bij mij wel ietsje lager dan gemiddeld…).

Toen begon de wedstrijd! Ik stond dus echt reserve! Maar vanaf de bank kun je ook klagen en hoef je trouwens veel minder te rennen. (fijn!) Ik heb wel een goed geheugen, maar geen zin om alles op te schrijven. Ik hoopte eigenlijk dat niemand zou scoren, want dan zou mijn prestatie in de 2de helft nog belangrijker worden. Het was een goede wedstrijd, maar RKSVN 2 was wel beter hoor. Die Nikki Staaks, wat een soepele passeerbewegingen had die nog in huis man! Die voetbalde al in het 1ste toen ik nog bij de F-jes zat. En daar trouwens ook altijd voor problemen… Terug naar de wedstrijd… Tim en Joey hadden af en toe moeite met het veld breed houden (dat kan ik beter!), maar toch was het een voorzet van Tim die bij Jordy kwam… En Jordy kopte de bal erin! 1-0! Even later was het rust.

In de tweede helft kwam ik dan eindelijk het veld in, als linksbuiten. Maar het zat nog niet mee. Egchel 3 kwam ook eens in het spel voor! En ze kregen kansen. Het werd 1-1 en even later kwamen er kansen op meer. Er moest ingegrepen worden door Ozze Leon. Ik werd naar linksmidden gehaald! Onbegrijpelijk natuurlijk, maar het werkte wel. De zin achter de komma schrappen a.u.b.) Jasper gaf vanaf links een pass op Roel, en Tim was er ook bij… schot van Roel! Keeper! Laat los. En Tim stampt de bal erin! 2-1. Zo, nu kon ik weer voorin gaan voetballen. Ik kreeg een kans! Dat rondje zat er bijna in! Nikki maakte nog een mooie actie…! Kom hier met die bal! Maar hij ging er niet in. Het slotakkoord was voor Joey, die een pass van de Egchelse verdediging keurig netjes inkopte: 3-1!

De eerste wedstrijd was gewonnen! Ik was natuurlijk erg blij. Maar ik had niet gescoord, dat was toch erg balen! Gelukkig kregen we tóch het felbegeerde rondje. Heerlijk! Onder het genot van deze lekkere pint zagen we hoe RKSVN 1 zich snor-snor-snor* naar de 1-0 winst voetbalde. (* = ik weet niet hoe ik het anders moet omschrijven…) Na enige research op Google, bleek trouwens dat we dat hele rondje toch gewoon zelf betaald hadden! En de belasting die we over die biertjes betaald hebben, gaat ook nog linea recta naar degene die zogenaamd het rondje ‘gaf’! Belachelijk toch! Maar als ik er verder nog iets over zeg, sta ik volgende week weer reserve. Dus ach, eigenlijk wel snor zo. :-)