RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 2 wint door Kevin’s Masterplan

Geplaatst op: 14-09-2015 - 644 keer gelezen

RKSVN 2 is de competitie in de vijfde klasse voor reserves goed begonnen. In Leeuwen werd het 3de elftal van Sportclub Leeuwen met 0-3 verslagen. Man of the Match werd Ivo Martens, maar alleen de insiders weten wat daaraan vooraf ging…

Met 14 spelers werd in alle vroegte afgereisd vanuit stamkroeg Café Sjaen. Coach Kevin Smits kon zich een uur slaap langer permitteren, omdat ‘Sportpark Loyveld’ slechts enkele minuten rijden van zijn woning in Roermond ligt. Dat uur gebruikte Kevin echter niet om te slapen, maar om een briljante strategie voor deze eerste wedstrijd te bedenken. In het bekertoernooi was het tweede nogal opgevallen door zeer wisselende (of: wisselvallige?) resultaten en dus wist Kevin dat er vandaag ook van zijn kant meer nodig was. Hij besloot voor een sterk middenveld te kiezen, bestaande uit Sep Vestjens, Ard Raemakers en Ivo Martens. De opdracht aan Sep en Ard was duidelijk: veel tikkie-tak door de midden en maak die tegenstander maar gek. Ondertussen zou Ivo gewoon rustig op zijn plaats blijven staan en de afvallende bal er wel inschieten. En zo geschiedde.

Ivo schoot de 0-1 er heel mooi in. Precies nog zoals Kevin het hem op de training had voorgedaan. En even later de 0-2. Er lag een speler van Leeuwen op de grond en heel RKSVN riep ‘bal uit’, maar dat had Ivo even niet gehoord. Die was zo erg bezig met zijn missie dat de bal alweer in de touwen lag. Om het voor Leeuwen toch een beetje goed te maken, schoot Erwin Suntjens de door Ivo gecreëerde penalty maar wat minder hard in (en dus mis). ‘Uitgegleden’ luidde de officiële lezing. Langs de kant foeterde het publiek dat Ivo deze penal zelf had moeten nemen en dat zijn hattrick zeker nog zou volgen. Enfin, Kevin’s Masterplan was geslaagd en de buit was toch al binnen.

Om te voorkomen dat Ivo sterallures zou krijgen, besloot Kevin hem in de tweede helft te wisselen. Toen was tegelijkertijd de hele strategie onduidelijk en werd het een chaotische bende. Gelukkig waren ook de verdedigers – onder de bezielende leiding van aanvoerder Stefan Nijssen – vandaag scherp en hield doelman Pim Franssen zijn doel schoon. Invaller Chris Verheijden mocht ook zijn goaltje meepikken, al werd zijn inzet nog ietwat van richting veranderd door de tegenstander. De 0-3 stond op het bord en de punten konden mee naar Neer. Ivo straalde en Kevin al helemaal.

Volgende week thuis tegen Horn 2. Eens zien met welk Masterplan de coach dan op de proppen komt. A-spelers meenemen is in ieder geval niet aan te raden, want die werden zaterdag nog met 1-6 afgedroogd door de A1 van Horn. Tja, research doen hoort ook bij het vak.