RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 2 wint de zespuntenwedstrijd!

Geplaatst op: 06-11-2017 - 653 keer gelezen

‘Jaja, hubt gea ut al vernomen? Bie de koffie of bie de heite thie? Doot mig mer koffie! Ig stoan dus weer in de goal bie RKSVN Twie!’ (Rijmt op... thie...) Door Naerse calamiteiten ben ik gevraagd tijdelijk bij dit team te keepen. En afgelopen zondag speelde RKSVN 2 direct een cruciaal duel in de reserve vijfde klasse 10. Mij was van te voren dan ook gezegd dat ik vandaag een ‘zespuntenwedstrijd’ zou keepen. Nou, met mijn jarenlange ervaring heb ik ze uitgelegd: dat is onzin, want je kunt elke zondag maar maximaal drie punten pakken!

De wedstrijd tegen MVC’19 4 begon en voor mij slechts enkele bekenden. De jarige Stefan N. en de overjaarde Nikki S. en Ruud E., die kende ik ‘nog waal van vreuger’. De rest was allemaal pas recent doorgebroken. Waaronder ene Miel W., die leer je snel kennen ‘want dea kalt het meiste, aug zonger de koffie’. Miel wordt de komende wedstrijden onder mijn hoede opgeleid als een soort gelegenheidskoffie. Uh, ik bedoel natuurlijk: gelegenheidslinksback. Trainer Leon D. sprak de jongeman moed in: ‘Miel, als je het de komende tijd als linksback goed doet, kun je zomaar het 1ste halen!’ Een ander talent, Miel E., oftewel E. Miel, stond centraal voorin en leidde de eerste aanvallen in. Hij was zijn man voorbij en en legde af op Jasper B. Jasper schoot raak! 1-0! De wedstrijd was echt begonnen! Daar kwam MVC. Perfecte steekpass, perfect schot... ik kon hem niet keren. 1-1. Gelukkig had Jasper B. geen 010-day (‘off-day’), hij passeerde op mielraculeuze wijze de tegenstander en legde af op E. Miel: 2-1! Achterin stond Miel W. overigens nog steeds uitstekend te verdedigen. Samen met Bart W., Joost G. en Stefan N. als gelegenheidsaanvoerder. Met zijn snelheid voorin was E. Miel erg gevaarlijk. Hij zorgde warempel ook voor de 3-1!

Nu was er geen vuiltje meer aan de lucht. In plaats van koffie kregen we in de rust toch veul te heite thie. Miel W. moest wisselen, maar E. Miel was nog niet klaar met scoren en legde de 4-1 in het mandje. Jort H. maakte er zelfs 5-1 van! Jasper kreeg kansen op meer, maar 010-day. Nee, flauw van mij! Hij speelde uitstekend en na mij, was hij vandaag zeker de Man of The Miel. MVC deed nog wat terug: 5-2! Maarja, mij maakte het toch niet. Je kunt op een zondag maar 3 punten pakken! Hoe goed je het ook doet: 6 punten is niet mogelijk. Bart W. kreeg een publiekswissel en Miel W. kwam het veld weer in!

En toen gebeurde het. Ik zat in de kantien rustig aan de koffie. ‘Vief-twie, det is beater dan heite thie.’ Stond ineens de andere Bart W. voor mijn neus. ‘Meedoen met RKSVN 1! Nu!’ En zo kon het gebeuren dat ik die zondag ineens toch de zes punten pakte! Het stond 3-0 voor RKSVN 1 en ik stond me zo te vervelen, dat ik zei: kom me een tas koffie brengen! Hoe? Zet die gelegenheidskoffie erin! Maar in plaats van Miel W. bracht de trainer Miel E., alias E. Miel, in het veld. Geen koffie!! Er was wel nog een gelegenheidshuppeltje van Tim V., ter gelegenheid van de 3-0. Ik hoop dat hij bij onze volgende zespuntenwedstrijd (komende week; Helden 4) weer met ons meedoet! Tot dan, Miel! ;-)