RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 2 weer koploper na 3-0 winst

Geplaatst op: 21-03-2016 - 598 keer gelezen

RKSVN 2 staat weer bovenaan na de 3-0 winst tegen laagvlieger Reuver. Reuver had medetitelkandidaat Rood Wit’67 (dat vandaag niet in actie kwam) twee keer op een gelijkspel gehouden en met die intentie kwam de ploeg ook naar Neer. Verdedigen en op de counter gokken.

Die opzet leek in de beginfase vrij aardig te slagen. RKSVN kreeg niet super veel kansen. Wel knalde Erwin Suntjens de bal van grote afstand (knap) tegen binnenkant paal. Nadat RKSVN duidelijk was geworden dat het achterin bij Reuver toch niet heel degelijk stond, ging er een tandje bij. Na goed druk zetten van Roel Derks, kon de bal via Rick Luijten bij Yorrick Nijssen komen. In de chaotische situatie belandde zijn bekeken schotje achter de netten: 1-0. Met die stand werd gerust. Elders, in Asenray en Haelen, was de wedstrijd op dat moment zojuist ten einde. Concurrenten HEBES en Kessel verspeelden geen punten en wonnen van deze laagvliegers met respectievelijk 0-9 en 0-4.

In de tweede helft kon een corner van Yorrick door Ivo Martens worden ingekopt: 2-0. Dat was voor Ivo, die vandaag zijn verdedigingslinie weer prima leidde, al zijn vijfde van het seizoen! RKSVN kreeg daarna meerdere kansen via Roel, Erwin en invaller Chris Verheijden. Bij het uitblijven van een doelpunt achtte de vandaag manke technische staf het raadzaam ‘Good Old’ Daan Metsemakers binnen de lijnen te brengen, al ziet Daan er nog zo fit uit dat hij ook best A-speler zou kunnen zijn. In ieder geval stelde hij niet teleur, want zijn eerste balcontact vloog er nog bijna in ook. De lat stond een heldenepos in de weg. Even later kwam Daan alsnog in positie en maakte hij beheerst 3-0.

De wedstrijd was beslist en de tijd kon nuttig opgevuld worden met het filmen van enkele actieshots van de grensrechter. Die shots werden wel zó indringend, dat deze grensrechter zich er tamelijk ongemakkelijk onder begon te voelen. Waar hij zich wel goed bij voelde was om na de wedstrijd nog enkele van zijn mooiste voetbaltrucs aan de cameravrouw te showen en na een werkelijk weergaloze actie de bal onberispelijk in de kruising te schieten! Maar toen was iedereen al binnen…  

Binnenkort ziet u deze hoogstandjes in een documentaire (komende zondag voorproefje?) en volgende week komt het team in actie tegen RKAVC 2 (op zaterdag) en MBC’13 2 (op maandag).