RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 2 walst op z’n Ajax’ over Horn heen

Geplaatst op: 21-09-2015 - 604 keer gelezen

RKSVN 2 heeft in de tweede wedstrijd van de competitie met 5-0 van Horn 2 gewonnen. Het doelsaldo is na 2 wedstrijden 8 voor en 0 tegen en daarmee behoort het zogenaamde ‘Ajax-schema’ (na 4 wedstrijden een doelsaldo van 12-0) zomaar tot de mogelijkheden.

Wie de Griekse mythe van Ajax kent, weet dat er een Ajax de Grote en een Ajax de Kleine is. Deze wedstrijd werd de Ajax de Kleine gespeeld door Sep Wassenberg alias Sep de Snelle. Net zoals Ajax de Kleine heeft Sep de Snelle een enorme snelheid en dreiging, maar weet hij (in tegenstelling tot beloftes op de groepsapp) nog niet altijd het doel te vinden. Gelukkig was het Masterplan van vorige week nog niet helemaal uitgewerkt en kon Ivo Martens de 1-0 noteren. Op aangeven van Sep de Snelle, dat dan weer wel. Horn 2 sputterde in de eerste helft verder aardig tegen en had voorin ervaren en technische spelers staan, die met een bevlieging voor gevaar zorgden. Onze fanatieke PSV-supporter, die andere Sep (Vestjens), kwam er vandaag niet aan te pas en zag zijn inzet ver naast belanden. Zijn spel was overigens prima, maar een doelpunt paste nu eenmaal niet in het script.

Voor Ajax de Grote had de technische staf niemand minder gecast dan: Rick Luijten. In de mythologie wordt Ajax de Grote omschreven als een ‘grote, koppige, zwijgzame man’, en vooral als ‘een man die uit is op wraak als hem onrecht wordt aangedaan’. Enfin. Rick scoorde een fantastisch doelpunt, maar dat werd (volgens hemzelf: ten onrechte) afgekeurd wegens buitenspel. Rick nam wraak zoals alleen Ajax de Grote dat kan en slingerde de bal even later voor het doel. Lars Janssen profiteerde en het stond 2-0. Ook Erwin Suntjens pikte zijn goaltje mee, door op aangeven van Yorrick Nijssen 3-0 binnen te koppen. Die van Horn? Die waren ondertussen in geen velden of wegen meer te bekennen. En als ze toch al iets wilden bekennen, dan was het wel dat ze sterspeler Kaj Beurskens erg misten.

Met een gerust hart kon manager/coach/trainer Kevin dus ook de meest fanatieke Ajax-supporter in het veld brengen: Job Noblesse. Job schoot maar direct de 4-0 (intikkertje) en de 5-0 (mooi van afstand!) erin. En dan te bedenken dat Job vanaf volgende week naar RKSVN 4 getransfereerd wordt. Het deed zijn transfersom in ieder geval verdubbelen en de leiding van RKSVN 2 bleek ‘toevallig’ genoeg ook het prijzenpakket van deze week gewonnen te hebben. Job’s tijd bij RKSVN 2 was net zolang als die van Ajax in de Champions League dit jaar. Maar ach: ook Ajax kan altijd nog ooit de Champions League winnen. En Job gaf aan zich bij het 4de nu volledig op de ‘topscoordersbokaal’ van RKSVN te storten, net zoals Ajax dit jaar glansrijk de volgende Eredivisietitel wil binnenslepen.  

Volgende week speelt RKSVN 2 uit tegen MBC’13 2.  Als er dan met 0-4 (maakt doelsaldo 12-0) gewonnen wordt, volstaat een 0-0 tegen het gevreesde HEBES 2. Daar tekenen we voor!