RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 2 verslaat koploper ruim

Geplaatst op: 15-10-2018 - 688 keer gelezen

Met maar liefst 16 (eigen) spelers op het wedstrijdformulier, kon RKSVN 2 (4 punten uit 2 wedstrijden) deze zondag op volle sterkte beginnen aan het treffen met koploper Panningen 3 (9 punten uit 3 wedstrijden). Voordat er afgetrapt kon worden, moest men deze unieke gelegenheid wel voor de eeuwigheid vastleggen. De teamfoto! We dachten dat we compleet waren (15 blijkt al veel), maar na het maken van 6 foto's kwam onze tosti met max ineens ook nog aanlopen! We hebben snel nog even een 7de foto gemaakt voor de actiemielepunten.

Onze gloednieuwe voorhoede Jos, Sem en Tim gaat ook deze wedstrijd gelijk voortvarend van start. RKSVN heeft in de beginfase de overhand en creƫert enkele kansen. Een strakke pass van Sem bereikt de diep gelopen Tim, die teruglegt op middenvelder Roel. Roel schiet vanaf de rand van de 16 in de lange hoek: 1-0! Euforisch is de stemming, maar na het bartchec van vorige week weten we: direct omschakelen en verdedigen na een tegentreffer! Dat doen Jule(s), Joos(t), Miel(e) en T(h)ijs in de eerste helft met verve. Op het middenveld staan Siep en Geerd J. hun mannetje. (Geert J. noemen wij maar Geerd J., anders denken mensen dat we Geert W., of Gerald, bedoelen.) Toch krijgt Panningen behoorlijk wat kansen. Ze gaan mis of Pim keept in de weg. Op de paal! Bijna maakt Panningen 1-1! De Oranjemannen counteren zich er snel uit en de bal belandt bij Jos. Die weet: 'als ik deze mis...' en hij rondt feilloos af! Het staat 2-0! Daarna volgt een fase van Neerse overheersing. Pim geeft de ene na de andere lange bal, soms te diep, vaak te diep, maar hij moedigt zijn aanvallers aan: 'Doorlopen!!!' Dat doet Sem. En hij blijkt anderhalve Joost hoger als hij springt, dus dat doet hij, en hij zet het hoofd ertegen: 3-0! Dan mist nog maar een man die ook graag zo zijn huppeltjes maakt. En ja, hoor, de bal belandt bij onze Tim. Hij blijft cool, pingelt de Panninger sluitpost uit, en schuift de bal in het lege doel: 4-0! Tijd voor de thee.


In de rust horen we: dit mogen we niet meer uit handen laten mielen. En: als wij er 4 in een helft kunnen maken, dan kunnen zij dat vast ook. Martijn, Max en Bart komen als verse krachten het veld in. Panningen dringt aan, maar Joost kopt, Jules trapt of Pim bokst weg. Lars T. mag ook nog de lijnen betreden, net als terug van Rick geweest Luijten. Ook nadat duidelijk is geworden dat ze er geen 4 meer gaan maken, blijft Panningen leuk combineren en sportief spelen. Een welgemeend compliment voor onze tegenstander, die - eerlijk is eerlijk - vandaag in Neer een geflatteerde nederlaag lijdt. Het kantelpunt in de wedstrijd blijkt de 2-0 van Jos. De actie daarvoor had Panningen de 1-1 op het bord kunnen zetten, ware het niet dat de bal tegen de paal ketste.

Door de 4-0 overwinning stoomt RKSVN 2 op naar de 2de plaats. Panningen blijft bovenaan staan, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. RKSVN is vooralsnog het enige team in deze 5e klasse zonder nederlaag, met de minste verliespunten en met verreweg het beste doelsaldo. Na een weekje herfstrust kan 'Het Twiedje' de positie verder versterken tegen de nummers 5, 9 en 11 (Helden, Egchel en Meijel), waarna op 18 november de volgende topper tegen nummer 3 Kessel wacht. Alhoewel RKSVN 2 de afgelopen decennia niet vaak (en zeker niet zo ruim) van de koploper won en dit dus als een voorteken beschouwd mag worden, heeft Tinus (welke?) gehoord op de tv: kampioen wordt je tegen de kleintjes. Geen onderschatting dus, en moedig voorwaarts.