RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 2 verliest van Kessel

Geplaatst op: 14-03-2016 - 607 keer gelezen

Het gaat buitengewoon spannend worden in de strijd om het kampioenschap in de 5e klasse 11 voor reserves. Dat is de belangrijkste conclusie na de streekderby tussen VV Kessel 3 en RKSVN 2, in Kessel. Kessel trok daarin aan het langste eind en wurmt zich nu ook zelf rechtstreeks in die titelstrijd. Een fikse domper voor RKSVN 2, dat vandaag niet de gehoopte dubbelslag kon slaan…

Het begin van de wedstrijd was absoluut voor Kessel, dat thuis nog alle duels wist te winnen. Het team met veel oud-eerste spelers op leeftijd, startte fanatieker en scherper dan RKSVN. Grote kansen werden er door de thuisploeg nog niet gecreëerd, maar RKSVN 2 kreeg al snel door dat er een tandje bij moest. Na het slappe begin begon de Neerse ploeg beter te combineren. Diverse goede acties werden opgezet, en leidden tot rechtstreeks doelgevaar. Voorzetten van Loek Theelen of Tim Verheijden kwamen bij Erwin Suntjens en Roel Derks. Steeds net geen doelpunt; wel knap gedaan. Jack Geenen schoot ‘vanuit de sliding’ op doel en een inzet van Geert Jeurninck kwam via een Kessels been tegen de paal. Schoten vanaf het middenveld waren er ook van Ard Raemakers en Sep Vestjens. Tegenslag was het geblesseerd uitvallen van Hubertus Dorssers. Balen. Maar verder ging het aardig.

In de tweede helft zou 'Het Twiedje' dit karwei moeten afmaken. Kessel begon daarentegen weer net zo fel als in de eerste helft. De thuisploeg gaf achterin niks meer weg en gokte op de counter. Op snelheid gaat dat niet lukken, maar vanuit de standaard spelsituaties was Kessel ook vandaag weer levensgevaarlijk. Hoekschoppen en vrije schoppen; met de lange en sterke spelers weet de gehaaide ploeg die maar al te graag te krijgen. Halverwege de tweede helft resulteert dat in een treffer. Een vrije schop wordt knap binnengeschoten, langs de Neerse muur en langs de doelman: 1-0. RKSVN 2 gaat gehaast en gedreven op zoek naar de gelijkmaker. Kansen zijn er zeker nog. Met name op links ligt veel ruimte. Een aantal wissels wordt nog ingebracht. Alles wordt gegeven. Eerlijk is eerlijk: Kessel blijft stug verdedigen en komt niet echt in de problemen. Tijdrekken, doen ze professioneel.

Het eindsignaal is een bittere pil, maar ook een realistisch gevolg van zo’n wedstrijdverloop. Net zoals tijdens de wedstrijd in Neer (1-0 voor RKSVN door een bevlieging van Rick Luijten) blijkt ook nu één moment cruciaal. Onterecht? Had niet gehoeven? Het is gebeurd. Vergeten en snel verder.

Rood Wit en HEBES wonnen vandaag, en nu doet Kessel dus ook mee voor de titel. De ploegen staan op 29 (Rood Wit), 28 (RKSVN), 26 (HEBES) en 25 punten (Kessel). Rood Wit speelde één wedstrijd meer en HEBES één wedstrijd minder. RKSVN moet nog tegen beide (uit), en Kessel moet zelfs nog twee keer tegen HEBES. Het wordt buitengewoon spannend dus. Volgende week tegen Reuver 3.