RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 2 verliest top-2 uit het oog

Geplaatst op: 14-05-2018 - 746 keer gelezen

RKSVN 2 moest op 10 en 13 mei twee keer aantreden om de aansluiting met de top-2 van de competitie te behouden en het nog spannend te maken bovenin. Dat is niet gelukt. Op 10 mei werd thuis met 1-3 van Blerick 5 verloren; op 13 mei werd uit met 3-0 van koploper Helden 4 verloren.

Tegen Blerick 5 kende RKSVN 2 werkelijk een miserabele start. Al na 18 seconden lag de 0-1 voor Blerick erin; RKSVN was nog niet aan de bal geweest. En 8 minuten later stond het 0-2. Vervolgens was het achter de feiten aanlopen. De overtuiging miste en de Neerse spelers waren niet bij machte voetballend te overheersen. Hoewel er diverse kansen waren om de aansluitingstreffer eerder te maken, kwam ‘Het Twiedje’ pas in de tweede helft via Tim Verheijden op 1-2. Dat duurde overigens niet lang, want even later stond het alweer 1-3. Voorafgaand aan deze wedstrijd was het zeer lastig een keeper te vinden, en we waren erg blij dat Tom Berben uiteindelijk bereid was ons uit te helpen! Ook Jasper en Ton van het 1ste en diverse A-spelers deden bij ons mee, maar allen konden het verschil niet maken… Samengevat waren er tijdens deze wedstrijd te veel eigen spelers afwezig, ontbrak vastigheid én was men in het begin niet bij de les. Dan verlies je terecht van de nummer 6. Consequentie was dat de achterstand op Helden 4 toenam, en de 2de plek het hoogst haalbare werd.

Tegen koploper Helden 4 was doelman Dave Nellen weer fit, en versterkte Ruud Emonts de verdediging. We begonnen de wedstrijd erg goed en vanuit achteruit werd opbouwend voetbal gespeeld. Prima spel ook van Joost en Miel achterin; Bart moest een keer aan de noodrem trekken en kreeg daarvoor geel. Op het middenveld stonden Martijn, Roel, Ton en Siep hun mannetje. In tegenstelling tot normaal hadden we nu met Tim en Emiel slechts voor een 2-mans voorhoede gekozen, die ook zeker kansen kreeg. De wedstrijd ging gelijk op, maar Helden wist net voor rust te scoren: 1-0. In de rust werd duidelijk dat Dave niet verder kon, en besteeg Nikki Staaks het doel. Waar Tim en Roel meermaals het hoofd van de grote Emiel vonden en de 1-1 nabij was, wist Helden de bal over het hoofd van (de iets kleinere) Nikki te krijgen en zo naar 2-0 uit te lopen. Ook toen nog waren er kansen voor Neer. Helden counterde zich naar 3-0, ondanks een duidelijke overtreding op Miel, die de jonge, goed fluitende scheidsrechter niet zag. De geflatteerde nederlaag was een feit.

RKSVN 2 duikelt door de nederlagen van de 3de naar de 5de plaats. Met 29 punten uit 17 duels resteert alleen nog de uitwedstrijd op 27 mei tegen de nummer 7, Sportclub Irene 5. Afhankelijk van resultaten van andere teams, kan RKSVN dan gaan spelen om de 3de, 4de of 5de plaats te behalen.