RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 2 vecht zich terug in top-4

Geplaatst op: 09-04-2018 - 808 keer gelezen

Na een teleurstellend gelijkspel tegen de nummer 3, MVC'19 4 (1-1 op 11 maart), en een desastreus verlies tegen de nummer 5, Grashoek 2 (0-2 op 1 april), heeft RKSVN 2 zich afgelopen zondag toch teruggevochten in de top-4 van de reserve 5e klasse - 10. Thuis werd de nummer 2, Panningen 4, in een enerverend en bij vlagen attractief duel, met 3-2 verslagen. Wederom was er, net als tegen BEVO 3 (1-5 winst op 25 maart), een hoofdrol voor gelegenheidsaanvaller Sem Nijssen. Ook opvallend op deze zomerse zondag was de kennelijk nog aanwezige topvorm bij oudgedienden Ruud Emonts ('no. 10') en Dave Nellen, die het team meermaals op de been hield.

Een spontane leegloop bij RKSVN 1 had het trainersduo L & R (Links & Rechts, oftewel Leon en Rens) een helse opdracht bezorgd. Onder andere topscoorder Emiel Beurskens, de flamboyante Nikki Staaks en Ozze Roel moesten gemist worden. Daartegenover stond de aanwezigheid van 1ste-speler Brian Peeters, die het vertrouwen kreeg als mid-mid. Bij het ontbreken van een duidelijke spits, koos het technisch duo ervoor Ruud Emonts een hangende rol op 10 te geven. Siep Derikx en Tim Verheijden, mensen die ook terug kunnen verdedigen, waren de keuzes op de flanken. Deze tactiek, met nadruk op het gedoseerd op de aanval spelen en het onschadelijk maken van de opbouw van Panningen, wierp al na enkele minuten zijn eerste vrucht af. Siep Derikx scoorde de 1-0. RKSVN liet zich niet inzakken, maar bleef onder leiding van Ruudje het uitgekiende aanvalsplan voortzetten. Ruud strooide gedurende de wedstrijd ook met tal van praktische tips (zoals: wat te doen bij een inworp tegen), die de jonge teamgenoten direct in de praktijk brachten. De nieuwe strategie bij corners werkte ook al direct. Tim liep goed en snel verrassend naar binnen, schoot, de keeper stopte, maar daar was Sem om de 2-0 in te schieten! Daarna waren er via Tim en Sem uitstekende kansen op 3-0 en ook Miel kwam goed in positie en probeerde maar eens gewoon op die kist te schieten. Cruciaal op dit tijdstip: het werd geen 3-0...
2-0 werd echter ook niet de ruststand, want Panningen zette steeds meer aan. Dave moest enkele keren reddend optreden, en deed dat voortreffelijk, maar een inschattingsfout bij een corner tegen (Dave ging te vroeg te goal uit om de bal te vangen, dat lukte niet...), bezorgde Panningen de 2-1.
De Neerse verdediging schoot er niet van in de stress, en ookal zette Panningen ons bij begin van de opbouw steeds snel onder druk, Yorrick en Joost bleven de opbouw zoeken in plaats van de lange bal. Bart en Miel bestreken de backposities en liepen de zolen uit mijn schoenen.

Aan het begin van de 2de helft was er een verlaat Paascadeau voor Bart, en even later wist een der Panningen spitsen Miel, en vervolgens ook Dave te passeren: 2-2. Siep was toen al gewisseld ('gespaard voor het 1ste') en 'Lars Janssen Roggel' was naar linksvoor verhuisd. Martijn was klaar met werken en kwam het middenveld versterken. 2-2, dat betekent op zoek moeten naar een nieuwe treffer. In een scrimmage voor het doel van Panningen, kaatste de bal na een schot van Ruud via de binnenkantpaal weer het veld in. Maar, wacht eens even: was die niet over de lijn geweest? William telde hem, de spelers juichden al, maar William werd teruggefloten door zijn lijnrechter. En, uiterst hoffelijk, besloot hij dat het advies van de assistent ook zeker wat waard is.
Even later ging Brian op avontuur de 16 in, en werd onderuit getrokken. Geen strafschop? Nee.
Zo langzaam aan begon Ruud wel wat moe te worden, zijn loopvermogen was minder dan de eerste helft. In de kaats met middenvelders Brian en Sem resulteerde het niettemin weer in een aantal alleraardigste combinaties. Doelman 'tijdelijk uit dienst' Pim Franssen (vandaag 'de 15de man') ging zich toch alvast warmlopen. Eerst bracht Leon echter nog A-junioren Jules en Jop in het veld. De overweging was om Sem te wisselen. 'Die moet je niet wisselen! Die gaat de winnende scoren!' aldus de rechterhelft van het trainersduo. Dus ging Lars eruit en ging Sem (van rechtsmidden naar linksmidden) nu naar linksvoor ... en 5 minuten later was het... Semsalabim... 3-2! Zouden het dan toch 3 punten worden? Er volgden nog 15, 20 bange minuten. Panningen bleef komen. Hoge ballen, lage ballen, en steeds op het randje van net wel of niet buitenspel. Zeker de centrale spits was levensgevaarlijk en ook super snel en balvaardig. Tot scoren kwam hij niet meer. D'n Dave hield zijn doel in het vervolg schoon. Soms met kunst- en vliegwerk; vaker met zijn keeperskunde. Jules roste de bal nog eens goed weg; Joost en Yorrick bleven overeind.

Door de minieme overwinning keert de spanning in de top-4 helemaal terug. MVC, Panningen en RKSVN hebben alledrie 23 punten en delen zodoende de 2de plaats. RKSVN heeft een wedstrijd meer gespeeld, maar dat komt omdat Panningen - MVC gestaakt is bij een stand van 1-2. In het voor RKSVN gunstigste geval leidt dat tot punten in mindering voor de een, en punten in verlies voor de ander. De tweede plaats is haalbaar! Eerlijk is eerlijk: de eerste plaats gewoon niet meer. Helden 4 leidt de dans met 27 punten uit 10 duels. Dat zijn 10 verliespunten minder dan RKSVN.