RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 2 sleept punt uit het vuur!!!

Geplaatst op: 29-10-2018 - 710 keer gelezen

RKSVN 2 heeft zondag in het slot van de blessuretijd alsnog een punt behaald in het uitduel met Helden 5. Gezien het wedstrijdverloop was dat verdiend, maar lange tijd zag het daar niet naar uit.

RKSVN 2 werd zo toch de morele winnaar en blijft als enige ongeslagen in de reserve 5de klasse.

Aan Neerse zijde twee opvallende namen in de basis: Lars Triepels in de spits (omdat die hopelijk voldoende hersteld is nu) en Rick Luijten op linkshalf (omdat die eenmaal aan de beurt is nu). 

Helden 5 is vanaf het begin een geduchte tegenstander. Hoewel ze achterin kwetsbaar lijken, hebben ze snelle mannen voorin. Het spel golft mooi op en neer en het is om het even waar de eerste treffer valt. Kansen zijn er in die fase vooral voor Neer. Sem wordt door het hart van de Heldense verdediging aangespeeld, en schiet op doel... buitenspel! De goal had gezeten. Even later wordt opnieuw Tim gelanceerd en kan hij zo doorlopen op de andere helft... buitenspel! Het zit nog niet mee. En dan valt die aan de andere kant. Helden countert zich eruit en een knap schot zit buiten het bereik van Pim: 1-0. RKSVN 2 raakt niet in paniek en blijft voetballen. Lars krijgt een goede kans in de 16, maar krijgt de bal er niet in. Even later maakt hij een aardige actie en wordt op de rand van de 16 gevloerd. De vrijetrappenmachine van Jules en Joost werkt nog niet zo vroeg. Helden komt er steeds vaker gevaarlijk uit. Backs Miel en Bart hebben hun man in de tas, alleen komt de dreiging nu ook van het middenveld. Buitenspel? Nee! Een schot? Op de paal! En dan is het toch prijs. Uit de 2de lijn wordt fantastisch binnengekruld. Pim treft wederom geen verwijt: 2-0. Het lukt de resterende minuten niet de aansluitingstreffer te maken; de rust wacht.

In de 2de helft is onze opdracht duidelijk: snel een doelpunt maken, zodat het spannend wordt. Het lijkt niet te lukken. De lange ballen van Pim worden nu doorzien door Helden en Sem komt er niet meer doorheen. Invaller Jos kan het verschil niet maken. Maar dan. Als de 66ste minuut op de klok verschijnt, is Tim erlangs. Hij legt de bal terug op Siep, en die schiet hem er netjes in: 2-1! Roel en Rick mogen moegestreden naar de kant, Jop en Martijn komen als verse krachten het middenveld versterken. Siep vecht zijn duels nu vanaf het centrale middenveld uit en Joost schuift door om het combinatievoetbal te laten terugkeren. Neer voetbalt dan een fase goed, maar de bal komt niet zomaar voorin. Het stadium van tijdrekken en vertragen is aangebroken. Siep loopt tegen een gele kaart aan en Helden kan de wedstrijd ieder moment op slot gooien. We zitten in de blessuretijd. Hoeveel minuten extra is het: 2, 3 of 4? Vrije trap! Pim vraagt: 'Hoeveel minuten is het nog?' Het kan ieder moment afgelopen zijn. 'Laatste minuut blessuretijd!' En het Goalrakel van Naer stormt naar voor. Er is niemand meer achter. Thijs neemt de vrije trap. Scrimmage voor het doel. Mensen op de grond. Doelpunt! Iedereen kan het geweest zijn, maar Pim was het zeker niet. Het blijkt het hoofd van Jules, 90.+4: 2-2. 'Moeten we door of is een gelijkspel voldoende?' vraagt het Goalrakel. Het tekent onze winnaarsmentaliteit. Maar vandaag winnen we een punt.


RKSVN 2 blijft ongeslagen (8 uit 4), maar Irene (12 uit 5) en Panningen (9 uit 4) staan er nu beter voor. Met Kessel (10 uit 5) en Blerick (9 uit 5) moeten we rekening houden. Met het punt dat we vandaag uit het vuur hebben gesleept, voorkomen we ook dat Helden er 3 pakt en ons passeert (7 uit 5). Volgende week moeten wij 3 punten pakken tegen Egchel (6 uit 4) om bij te blijven. Een ding is duidelijk: veel clubs, ook Helden, kunnen dit jaar bovenaan gaan eindigen. Neer zeker ook.