RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 2 pakt koppositie

Geplaatst op: 28-11-2019 - 1315 keer gelezen

Door: Dave Nellen

Zondagmiddag mocht de ploeg van Leon en Dave, door de uitwedstrijd van het 1e,  weer eens op het hoofdveld acteren. Dit gebeurde met de volgende opstelling:

Doel: Paul

Achter: Miel, Joost, Ivo, Jules
Midden: Roel, Jort, Brian, Dirk
Voorin: Tim, Boy
Reserve: Huub, Max

Onder een stralend zonnetje begon ut twieëdje zoals normaal aan de wedstrijd: de tegenstander helemaal vastzetten op eigen helft. Blerick liet zich massaal terugzakken en probeerde via diepe ballen hun snelle spitsen te bereiken. Beide ploegen probeerden met werklust het niet al te beste voetbal te compenseren. Veel grote kansen waren er niet te tellen in deze helft, maar Blerick had net voor rust toch wel de grootste, toen een bal bij de 2e paal bij de linkerspits in de voeten viel en hij veel te gehaast mis schoot.
Na de rust verving Max Dirk en Jort maakte plaats voor Huub. Het begin van de 2e helft was voor Neer, maar tot echt grote kansen leidde dit nog steeds niet. Totdat Neer een vrije trap kreeg links bij de zijlijn en net over de middellijn. Roel schoot deze bal hoog de 16 meter in. De niet al te lange keeper kwam uit om deze bal vangen, maar verkeek zich hopeloos en de bal stuiterde pardoes over hem heen het doel in. Een cadeautje wat graag uitgepakt werd. Niet veel later een goede rush van Tim, die de ingelopen Hubertus op maat bediende, maar deze schoot de bal van 1 meter afstand miraculeus over het lege doel. Blerick bleef er in geloven en Neer ging steeds meer achteruit voetballen. Uit een scrimmage voor doel leek te worden gescoord door Blerick, maar Paul had de bal al vast en de scheids keurde het doelpunt af. Het spel van Neer werd er niet beter op, maar gelukkig haalden we zonder kleerscheuren het einde en schreven we weer 3 punten bij het totaal.

Op dinsdagavond was de inhaalwedstrijd tegen nummer laatst VCH 1. Deze tegenstander heeft al behoorlijk wat tegendoelpunten moeten incasseren en het leidersduo was enigszins benauwd voor eventuele onderschatting vanuit Neerse zijde. Het duurde even voordat Neer het overwicht in doelpunten kon uitdrukken. Paul moest zelfs nog een uiterste krachtsinspanning doen om een listig geschoten vrije trap uit de kruising te tikken, maar uiteindelijk strafte Hubertus een fout van de keeper af en schoot de bal verdiend in het doel. 0-1. Neer ging door met aanvallen en VCH bleef met bijna het hele team rond de eigen 16 spelen. Tim vond het wel welletjes en schoot uit de draai vanaf de linkse punt van de 16 meter zomaar de bal in de rechterbovenhoek. Een wereldgoal en 0-2.. Even later een afgemeten voorzet van Miel op Sep, die met een harde kopbal de ruststand van 0-3 bepaalde.
De 2e helft ging het niveau aan Neerse zijde aanzienlijk omlaag en VCH begon zowaar zelf te voetballen. Tot 20 minuten voor tijd. Toen werden de messen weer geslepen en ging Neer weer vol druk zetten. Het spelbeeld was weer als vanouds en dit vertaalde zich uiteindelijk in de 0-4 van Hubertus. Dit was tevens de eindstand.
Met alweer de 6e overwinning in 7 wedstrijden is de koppositie een feit!

 Komende zondag is ut twieëdje gastheer voor nummer 3 Heythuysen. Om 11.45 wordt het startsein gegeven voor deze topper. Bun dao !