RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 2 overmeestert Irene opnieuw

Geplaatst op: 30-04-2019 - 896 keer gelezen

RKSVN 2 heeft goede zaken gedaan door Sportclub Irene 4 opnieuw te overmeesteren. Met 4-0 werd er ditmaal gewonnen! Door twee keer achter elkaar de naaste concurrent te verslaan, blijft er nu nog maar één concurrent voor de titel over: Panningen 3. Nummer 1 Panningen heeft 37 punten uit 16 wedstrijden, nummer 2 RKSVN heeft 34 punten uit 14 wedstrijden, en een fors beter doelsaldo…

Bex 1 had de spelers die nacht nog laten weten: ‘Reken niet op mij, ik reken op 90 minuten banken.’ Bex 2 (Becks) liep stage bij de grensrechter en dacht: ‘Ik kan te laat komen, want ík bank er zeker 90.’ RKSVN 2 heeft een moeilijk eerste kwartier: men is zenuwachtig en ongeconcentreerd. Er is veel balverlies op het middenveld. Irene krijgt een paar goed uitgespeelde kansen, Pim (terug!) stopt ze. Bart stelt helaas voetballend teleur op zijn afscheidswedstrijd, hij moet geblesseerd het veld verlaten. Bex 1 moet eraan geloven: het veld in! Gerald krijgt een eerste kans: het schot gaat over het vangnet. Jos probeert het met een geweldige omhaal: net mis, maar het zal een voorbode blijken op wat nog gaat komen. Irene blijkt kwetsbaar in de verdediging. Joost is een paar keer gevaarlijk met inschuiven en Ruud instrueert hoe de aanvallers van Neer de verdediging van Irene verder onder druk moeten zetten. Door goed jagen van Gerald, krijgt Tim de bal. Tim schiet beheerst op het doel: 1-0! Vlak voor rust krijgt Irene een paar dikke kansen. Daar is Pim weer met een redding! Nieuwe kans Irene, een aanval via de snelle rechtermiddenvelder. Hij loop 1-op-1 op Pim af… Pim redt met de rechterhand en daarna met de rechtervoet. Corner. Klemvast. Maar Pim wordt wel belaagd en moet gehavend verder. De 1-0 stand is een opluchting, want bij vlagen zijn we ontsnapt deze eerste helft. 

Na rust beginnen we scherp. Er is een ‘vernietigend schot’ van Jop uit de tweede lijn: 2-0!! Bart: ‘Een beetje van jezelf en een beetje van Maggi’. We zullen zijn wijsheden missen en in China zullen ze ervan gaan profiteren. Und Jetzt! Daar is een diepe bal van de erg goed luisterende Mielie W.; Jos F. gaat diep aan de linkerzijlijn. Na een strakke aanname dreigt Jos buiten om te gaan. Na echter ook een briljante balrol met rechts, kapt hij terug met buitenkant rechts, kijkt eens op waar de keeper gepositioneerd staat, en krult de bal rechts buiten de 16 meter zeer bekeken over de keeper in de rechterbovenhoek…. 3-0!!! Jos F., ongelofelijk! Lars T.: ‘Wat een ziekewereldgoal’. Pim: ‘Jos, stop met voetballen, baeter wäördj het neet.’ Daarna probeert Jos het nog eens, maar dat lukt natuurlijk niet. Ondertussen moeten ‘oudjes’ Ruud en Pim wisselen, Rick en Paul komen erin. ‘Voor sommigen is op zaterdag 18u voetballen dichterbij dan ze denken’, dixit Bart weer. Ook Miel moet eraan geloven. Een Mielie-check zorgt ervoor dat hij hard in het doel naast het veld valt. De tegenstander is Miel ook voetballend de baas. Hij pakt de bal af, draait weg en zegt: ‘Hoppakkee, heb ig dig’. Mielie, ‘er is geen betere’, neemt op onvergetelijke wijze revanche. Mielie speelt de bal door de benen van de Irene-aanvaller en spreekt de fameuze woorden: ‘Dao haai ig dig hae jong!’ Helaas valt de Mielemachine daarna uit en moet ook Miel geblesseerd het veld af.  We mielemielen (duimen) voor zijn herstel.

Na het magistrale doelpunt van J. Frenken zakte alles een beetje weg. Irene krijgt nog een paar kansjes… Een vrije trap van Roel aan de zijlijn wordt aangeraakt door een verdediger… Tim loopt door en tikt de bal langs de keeper: 4-0! Tim en Jop krijgen kansen op nog meer doelpunten, zo legt Jop de bal diep op de nagenietende Josinho Ronaldo, maar die is nog in dromenland. Na de wedstrijd was het geluk van J. Frenkenstein nog zeker niet op. 252 bleek het winnende nummer van de tombola. Pim: ‘Dit is helemaal hét moment om te stoppen met voetbal, ga naar het casino!’ Bex 2 haalde Bart nog een halve liter en hij kreeg een zak aardappelen. Hij hoorde iemand roepen: ‘Jij bent dronken!’  

Irene daalt door de nederlaag een plaatsje op de ranglijst: Kessel neemt de 3de plaats over (28 om 27 punten). Egchel verliest verrassend en staat vijfde met 26 punten. RKSVN 2 speelt eerst tegen Helden (nummer 8) en daarna tegen achtereenvolgens Egchel, nummer 6 Maasbree en koploper Panningen. De titel is in het vizier. Er is maar één devies: blijven mielen (winnen) en verjos (vergok) de titel niet!