RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 2 neemt sportieve wraak

Geplaatst op: 10-03-2020 - 755 keer gelezen

En dan is de lange winterslaap ten einde. De selectie is al lang aan het trainen, maar de weergoden hadden tot nu toe niet zo’n zin in wedstrijden. Hoe komt ut twieëdje de winter uit. Met slaperige ogen? Of schuimbekkend en met wijdgesperde ogen, klaar om de tegenstander volledig op te vreten?

In ieder geval treffen we in Bevo 2 meteen een tegenstander waar we wat goed tegen te maken hebben. In Neer waren zij de betere en namen toen de drie punten mee. Dat was Neer toen al meer dan een jaar niet meer overkomen. We zijn dus gewaarschuwd.

Na zo’n lange rustperiode is zo goed als iedereen fit en de volgende 11 gaan de wei in:

Paul
Jules, Ruud, Joost, Siep
Ivo, Ton, Roel, Gerald
Dirk, Boy

Tim, Miel en Jop houden de bank warm en Jort houdt de staf gezelschap.

Het ongelijke veld is uiterst moeilijk bespeelbaar, maar daar trekt de achterhoede zich niets van aan. Zij gaan gewoon opbouwen en we houden ons hart een aantal keren vast als de bal door polletjes af en toe bij de tegenstander komt. Gelukkig kan onze verdediging dit steeds zelf oplossen. Verder gaat de wedstrijd gaat gelijk op.
De verdediging van Bevo is opbouwend aan de bal solide, maar als zij moeten ingrijpen op voorzetten en steekballen is het paniekgehalte erg hoog. Neer lijkt daar een keer goed van te profiteren, als Boy ziet dat hij buitenspel staat en inhoudt, zodat Dirk, die duidelijk van achter de man uitkomt, de bal beheerst binnen schiet. Toch neemt de verder prima fluitende, scheids het vlagsignaal over en blijft het 0-0. Neer krijgt nog twee dotten van kansen, maar zal voor de rust niet meer scoren.
Aan de andere kant is het ook af en toe billen knijpen, als Bevo steeds vaker hun favoriete wapen in stelling brengt: voorzetten en hoekschoppen. Deze worden snel genomen en achterin staat dan nog vaak een mannetje vrij. Dat zij ook nog een gast van meer dan twee meter hebben, maakt het er voor Neer niet makkelijker op. Gelukkig kan Paul reddend optreden tijdens een scrimmage voor de goal en staat het vizier niet altijd even scherp bij onze tegenstander.

Met de brilstand wordt gerust.

Na rust een compleet ander wedstrijdbeeld. Neer zoekt continue de aanval en Bevo kan alleen nog maar tegenhouden. Dirk mist eerst nog 2 kansen, maar net nadat de reus van Bevo is gewisseld met pijnlijke ribben, maakt hij het wel af. De 0-1 is dan ook verdiend. Bij Bevo gaan de kopjes omlaag en Neer maakt ook nog 0-2 (Ton) en 0-3 (Roel). Jules en Gerald worden nog gewisseld voor Jop en Tim, maar helaas wordt Neer na de 0-3 erg gemakzuchtig en Bevo komt nog een aantal keren gevaarlijk voor doel. Een listige vrije trap wordt mooi op de borst aangenomen en even in de kruising geschoten, maar dat was nadat Noud al met de vlag omhoog stond.

Het wordt uiteindelijk nog 0-4 door Ivo en voldaan zoeken we de kleedlokalen op. Zeker als we horen dat onze directe titel-concurrent Helden niet verder is gekomen dan een remise in Heythuysen.

Bij het schrijven van dit verslag was al duidelijk dat de bekerwedstrijd van dinsdag niet door zou gaan, dus onze volgende wedstrijd is hopelijk komende zondag in en tegen Blerick.