RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 2 lijdt eerste nederlaag in Horn

Geplaatst op: 07-12-2015 - 590 keer gelezen

RKSVN 2 heeft de eerste competitienederlaag van het seizoen geleden. In Horn werd met 2-0 verloren van het plaatselijke 2de. En dat terwijl RKSVN 2 amper drie maanden geleden nog met 5-0 van Horn 2 wist te winnen. Deze nederlaag was echter meer dan terecht te noemen.

Horn had enkele andere spelers erbij ten op zichte van het eerdere treffen dit jaar. Dat was te merken. Ook is Horn bezig aan een opmars in de competitie, want van de laatste 5 wedstrijden wisten zij er 4 te winnen. Met aardige cijfers ook nog eens. RKSVN was dus gewaarschuwd.

Het veld was lastig te bespelen. Het tijdstip erg vroeg (en koud!). En aanvoerder Stefan was uitgerekend vandaag uitgeleend aan het 1ste. Maar van die eerste twee omstandigheden had Horn zelf ook last. Zij pakten dit echter beter op. Häör was gevaarlijker, feller en gemotiveerder om te winnen. De thuisploeg kreeg in de eerste helft ook de meeste kansen. RKSVN gokte op de lange bal; zinloos onder deze veldomstandigheden. Niettemin had RKSVN één zeer goede kans toch zelf de score te openen. Na een voorzet van Rick werd de inzet van Sep Wassenberg knap gered door de doelman. Dat scheelde niet veel. Met 0-0 mocht men aan de thee. Maar dit moest echt beter!

De tweede helft begon RKSVN 2 ook beter. Er waren wat meer kansen. Het middenveld stond beter en de bal werd meer rondgespeeld. Toch was dit van korte duur. Het spel zakte al snel in. Teveel spelers haalden hun gebruikelijke niveau niet. En achterin kwam ‘Het Twiedje’ in de problemen. Ivo moest eenmaal redden op de lijn, de aanvallers van Horn schoten de bal nét naast het doel en ook Pim moest meermaals zijn doel uit … maar een kwartier voor tijd was het zo ver: Horn kwam op een 1-0 voorsprong. Terecht. RKSVN probeerde nog wat, maar het zat er niet meer in. Uit één van de counters viel vlak voor tijd de 2-0. Luid gejuich bij de thuisploeg: zij versloegen vandaag de koploper.

Koploper, dat is RKSVN 2 nog steeds. Maar met 22 uit 9 heeft RKSVN nu weer evenveel verliespunten als HEBES (19 uit 8). Volgende week heeft het team kans op revanche: thuis tegen hekkensluiter Haelen 3. Tot slot, dank aan de vandaag geleende spelers van RKSVN 3: Thijs Bex en Loek Kivits.