RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 2 herpakt zich en blijft in spoor Panningen

Geplaatst op: 20-05-2019 - 772 keer gelezen

Op de nu nog stralende RKSVN-dag moeten we om 11 uur in de ochtend bijelkaar komen. Maar wat zal de status van Rick zijn? Hij is zaterdag 30 geworden (os) en heeft dus een Ossenfeest gehad. Rick zegt de warming-up af te wachten om te kijken hoe hij zich voelt. Aangezien Joost niet helemaal fit is, wordt er in de warming-up beslist of Rick of Joost speelt. Joost blijkt fit genoeg om te starten. Als verrassing begint Jules rechtsback. De os neemt plaats op de bank...

De afspraak was om tegen MVC 4 (de nummer 6 van de ranglijst) fel te beginnen, net als tegen Egchel. Helaas is er veel spanning in de benen van de jonge jongens (‘Hè, Mielie’). Dit is te zien in de wedstrijd. Er is veel balverlies en de scherpte mist. De eerste speldenprik is echter toch een afstandsschot van Joost. De keeper heeft het er lastig mee. Dan wordt vanaf het middenveld de rechtsbuiten van Maasbree ingespeeld. Miel loopt in eerste instantie mee, maar krijgt een black-out. Hij blijft staan en de spits schiet vanaf de 16 meter via de keeper tegen de lat. De bal komt voor de voeten van de andere spits. Deze raakt de bal niet optimaal, maar... Ivo glijdt uit, Pim is al verslagen, en ook Ivo kan de bal dus niet meer tegenhouden, en deze rolt zo over de doellijn: 0-1.

Na deze onfortuinlijke tegentreffer moet erkend worden dat ook de zenuwen bij de oude heren toenemen (‘Hè, Leon en Pim’). Maasbree heeft gedurende deze fase het beste van het spel. Na een tijd herstelt Neer zich. Vanuit een counter stuurt Roel Tim diep. Tim houdt overzicht en legt de bal terug op Martijn. Deze komt echter tot zijn frustratie niet uit met de passen en kan niet uithalen. Een aanval van MVC 4. De pijlsnelle spits van Bree weet Jules wederom op snelheid te kloppen. Maar: wonder boven wonder weet hij Pim niet opnieuw te verschalken. Voor Jules is dit het signaal dat hij moet wisselen, Thijs komt erin. Grote kansen blijven daarna uit; rust met 0-1.

In de rust benadrukt Leon erg duidelijk waar we om spelen en hoe wij spelen: niet goed. Ook 1ste trainer Wil doet nog een duit in het zakje. Tijd voor meer wissels. Max VM voor Max VDV en RKSVN-topscoorder van de A, Jort H., komt voor Martijn VDB, en ozze ‘os’ Rick komt voor Joost. Dit blijkt een gouden wissel te zijn. Trainer Wil had gezegd: jullie moeten scoren binnen een kwartier! Rick had dit niet gehoord, maar toch gaf hij binnen 30 seconden uitvoering aan deze opdracht. Er wordt afgetrapt. Rick krijgt op linkshalf de bal. In de kluts krijgt hij de bal mee. Hij loopt door de 16 in en schiet de bal genadeloos in de lange hoek: 1-1! ‘t Twiëdje wordt sterker. Het blijft evenwel uitkijken voor Maasbree. De aanvoerder trapt de vrije bal diep op de spits. Deze denkt niet na en schiet de bal magnifiek in de verre hoek achter de touwen. Maar, maar, dit gebeurt vanuit buitenspelpositie. De stand blijft 1-1. Dan krijgt RKSVN een vrije trap halverwege de helft van Bree, aan de linkerkant van het veld. Roel legt de bal bij de 2de paal. Rick krijgt de bal voor de voeten, wordt dit zijn 2e? De keeper redt, maar goaltjesdief en topschutter Jort H. staat erbij en schiet hem binnen. Het staat 2-1, jaaaa! De ontlading is groot. Dan Maasbree weer. Ze krijgen een corner. Deze komt, net als alle corners, achter in de 16. De spits haalt in 1 keer uit. De bal lijkt voorlangs te gaan, maar komt tegen de heup van Ivo en door de benen van Thijs: 2-2.

RKSVN heeft in de fase erna wel het beste van spel, maar waar blijft het doelpunt? Een patroon begint zich af te tekenen: óf RKSVN 2 wint een wedstrijd heel ruim (zelfs tegen Panningen en Irene), óf RKSVN 2 weet een spannend duel niet af te maken en speelt gelijk (zoals tweemaal tegen Helden en Roggel). Er is nog niet verloren, maar als de rappe spitsen van Maasbree er straks weer uit komen, is ook dat vandaag mogelijk. Dat gebeurt gelukkig niet. Want het is Gerald die Tim diep stuurt. Tim sprint de 16 in vanuit de rechterkant. Hij geeft de bal perfect over de grond voor, richting de 5-meter lijn... Gerald glijdt de bal op snelheid met zijn rechterbeen in de verre hoek. Wat een prachtige uitgespeelde kans! Het staat weer 3-2. De spanning en het gevaar van Bree zijn er echter nog steeds. Leon loopt ijsberend langs de lijn; Rens durft nog niet op de telefoon te kijken wat Panningen tegen Roggel gedaan heeft vandaag. Het is té spannend. Hoeveel tijd komt er nog bij? Daar waar in de eerste helft Maasbree tijd rekte, doen we dat nu aan RKSVN-zijde. Maar het André Onana-scenario is ook niet wat je wil en zeker Bree beschikt wel over een goede Moura. We moeten zelf aanvallen. Max VM krijgt de bal van Miel. De man staat voor Max, maar het talent kapt naar binnen, en bij het naar buitendraaien maakt Max een panna... en schiet met links de bal links in het net: 4-2! Beslist! Pim juicht en schreeuwt als nooit te voren, het huppeltje van Tim is er niks bij! Horen we daar ook iemand loeien? De os lacht breeduit.

Panningen heeft ook gewonnen van Roggel (1-2). Panningen speelt donderdag tegen Irene hun voorlaatste wedstrijd. Als zij die winnen én ze winnen zondag van ons, is Panningen kampioen. Maar als Panningen donderdag verliest, en wij winnen van Panningen, dan zijn wij kampioen! Kortom: niet verliezen dus, maar een gelijkspel kunnen we hebben. Dan kunnen we het afmaken tegen Kessel en/of Venlo. Komende zondag 10.30u, de grote finale: Panningen 3 - RKSVN 2.