RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 2 heerst in Egchel: 0-4

Geplaatst op: 13-05-2019 - 831 keer gelezen

Na vorige week tegen duur puntverlies aan te zijn gelopen (2-2 thuis tegen Helden) heeft RKSVN 2 orde op zaken gesteld. Vooraf werd de uitwedstrijd in Egchel gevreesd: nummer 1 Panningen en nummer 3 Irene hadden er immers verloren. Eerlijk: Leon en Rens waren best zenuwachtig en hadden er slecht van geslapen. Want de thuiswedstrijd eerder dit seizoen tegen Egchel eindigde ook al in een remise. Hoe zou dit vandaag aflopen? Maar de nummer 5 van de competitie bleek ditmaal geen groot gevaar voor RKSVN 2: na 90 minuten voetbal stond er een terechte 0-4 op het bord.

Gerald en Becksi (Bex 2) waren te laat: de een had een betere smoes dan de ander (‘Bloemetje voor Moederdag’ vs. ‘Ik dacht: om 11.30u vertrekken’), maar beiden ontkwamen niet aan het verplichte rondje. En ondanks dat de rit naar Egchel maar een ruime 10 minuten duurt, bleek het voer voor de nodige navigatie en opwinding. Zo ook de start van de wedstrijd, waarbij de doelman van Egchel naast onze Pim in de 16 meter kwam staan. Maar zoals al het hele jaar, wint de aanvoerder (Roel) de tos en kan hun keeper afdruipen. Dan de wedstrijd: ’t Twiëdje begint sterk. Dat Ruud en Joost er weer bij zijn (vorige week afwezig), merk je wel. Het spel is beter, het vertrouwde systeem draait. Aan de rechterkant breekt Tim door en hij geeft scherp voor. Een verdediger van Egchel lijkt de bal in de eigen goal te glijden, maar deze gaat net over het doel. In de 17de minuut breekt Ivo door aan de linkerkant, hij tikt de bal net naast de verdediger, maar wordt genadeloos onderuit geschopt door de verdediger. Hier is maar één straf voor: een gele kaart. Roel neemt de vrije trap: de bal wordt scherp ingedraaid en de ‘schaatsende’ Gerald kopt de bal op zijn getapete schoenen binnen: 0-1! In de fase die volgt (11 tegen 10) is Neer oppermachtig. Backs Thijs en Rick staan hun mannetje, en komen geregeld mee op naar voor. De ruimte is er. Ivo en Roel heersen op het middenveld, waar blijft de 0-2? Egchel herpakt zich echter snel en is dreigend via de linksbuiten. Deze komt 1-op-1 op de keeper, zekere goal… 1-1?! Maar Pim, hij weet zelf ook niet hoe, tikt hem eruit. Het blijft 0-1. Dan een tijdje later: Gerald krijgt de bal na goed drukzetten en tikt door naar Jos. Jos tikt op zijn beurt de tegenstander ‘geweldig’ uit en krult de bal in de lange hoek! Dat is 0-2!

In de rust moet Joost helaas wisselen (lichte blessure), Ivo neemt zijn plaats in en Dirk komt in het veld als middenvelder. Het is die andere centrale verdediger, oudgediende Ruud, die Tim een diepe bal op maat geeft. De Egchelse keeper mist de bal, Tim rent door met de verdediger in zijn rug… Samen gaan ze het duel in, en zowat samen glijden ze ook de bal het doel in. Tim geeft het beslissende tikje: 0-3! Het duurt even, het duurt lang, maar daar komt dan toch het ‘huppeltje’, het ‘sprongetje’ dat we nu al voor de 11de keer dit seizoen zien! Nice to know: op afstand volgen Gerald en Sem (inmiddels RKSVN 1) met allebei 6 doelpunten. De 0-3 lijkt voor Neer reden wat gas terug te nemen. Onverstandig, want Egchel wordt sterker en krijgt kansen. Maar de verdediging van RKSVN geeft geen krimp. Egchel krijgt opnieuw een gele kaart en tijdstraf, en het gevaar is alweer geweken.t Twiëdje speelt dit goed uit, maar creëert vooralsnog geen grote kansen. Max VDV krijgt wel een uitgelezen schietkans; hij weet hem echter niet af te ronden. Het is tijd voor Leon om de ‘zomerse aanwinst’ in het veld te brengen: stormram Boy komt Gerald aflossen. Dat is fijn, want die nieuwe schoenen waren toch even wennen voor Geraldinho. Boy krijgt een diepe bal aan de rechterkant. Boy gaat als een echte Saison 1-op-1 op de keeper af. Deze redt, maar krijgt de bal niet weg. Jos probeert de bal onder controle te krijgen. Dit is lastig en hij legt de bal op Dirk. Deze schiet genadeloos tegen de touwen: 0-4! Neer speelt de wedstrijd uit. Jules en Martijn (en Paul) kunnen zelfs gespaard worden om er volgende week tegen Maasbree weer helemaal fris en fruitig bij te zijn. Ook in China genieten ze van onze overwinning: ‘AC?????????????Bex 1???’

Panningen won vandaag (niet verrassend) tegen hekkensluiter Meijel: 3-1. De stand: Panningen heeft er 40 uit 17, RKSVN 2 heeft er 38 uit 16. In verliespunten staat Neer dus nog steeds één punt voor. Komende zondag op RKSVN-dag wordt het al een soort halve finale. RKSVN speelt thuis tegen nummer 6 MVC 4 (doelsaldo: 64 voor – 50 tegen), terwijl Panningen de lastige uitwedstrijd bij nummer 7 Roggel 3 wacht. Hoe dan ook is dan zondag 26 mei de grote finale: Panningen 3 – RKSVN 2. Een ding mag de komende twee wedstrijden niet gebeuren en is het hele seizoen nog niet gebeurd: verliezen. ??????!