RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 2 haakt af in titelstrijd

Geplaatst op: 18-04-2016 - 962 keer gelezen

RKSVN 2 heeft in het duel tegen nummer 10 RKAVC 2 fataal puntverlies geleden. In de slechtste wedstrijd van het seizoen kwam het team niet verder dan 1-1. HEBES staat nu 4 punten voor én heeft een wedstrijd minder gespeeld, en die achterstand is normaal gesproken niet meer in te lopen.

Enkele weken geleden werd thuis nog met maar liefst 10-0 van RKAVC gewonnen. Was het vandaag dan onderschatting? Of gemakzucht? Feit is dat iedereen na de vroege 1-0 dacht dat het wel goed zou komen. Na een kwartier schoot gelegenheidsaanvoerder Jack Geenen namelijk raak, op aangeven van Ivo Martens. Aanvoerder Pim Franssen deed weer bij 1 mee, en dus stond Vital Heijnen in het doel. Hij kreeg de eerste helft niet veel te doen; eigenlijk de hele wedstrijd niet. Maar 'Het Twiedje' voetbalde zelf dramatisch. Alles ging mis. Er was geen beleving. En geen overtuiging.

In de tweede helft modderden beide teams maar wat aan. Het werd slechter dan slecht. Ballen kwamen niet aan; ruimtes werden niet benut; er was eigenlijk niks te beleven. Totdat ineens een kwartier voor tijd RKAVC één kans kreeg. Of het was nog niet eens een kans. Maar de bal zat er ineens wel in: 1-1. Buiten bereik van Vital, die hier niets aan kon doen. En toen zette RKSVN 2 nog wel aan. Maar je weet dan hoe zo’n wedstrijd loopt; zover moet je het niet laten komen. Daan Metsemakers zat er nog heel dichtbij, na een bal van Ard Raemakers. Het mocht niet zo zijn.

Wedstrijd ten einde. We hadden het al niet meer in eigen hand, maar bij winst op HEBES zou één gelijkspel van hun tegen Kessel of Rood Wit al genoeg zijn voor een beslissingswedstrijd. Maar nu ziet het er somberder uit. Winnen van HEBES wordt al heel lastig. En stel dat dát lukt: dan moet HEBES al minimaal 4 punten verspelen tegen Kessel en Rood Wit. Één keer winst is dan voor hun genoeg.

En normaal gesproken… HEBES verloor pas één keer en speelde twee keer gelijk. RKSVN verloor twee keer en speelde vier keer gelijk. En dat is gewoon teveel. Daarmee wordt je geen kampioen. Schrale troost: ook RKSVN 1 dacht niet meer mee te doen om de titel na (punt-)verlies tegen RKAVC 1. Een paar weken later staan de zaken er toch heel anders voor. Dus wie weet: de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Nog één keer vlammen tegen HEBES volgende week is het minste wat we kunnen doen.