RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 2 grijpt eindelijk het vat!

Geplaatst op: 25-02-2019 - 772 keer gelezen

De regel is simpel: 4 keer winnen op een rij, is een vaatje bier. De uitvoering is ook simpel: alles winnen, en vooral niet verliezen, zoals RKSVN 2 dit seizoen nog niet deed. Maar dan ‘het weer’. Dat is andere koek. Sinds we op 25 november onze derde winst pakte en op ‘pole position’ kwamen voor het vat, werd alles steevast afgelast. Te koud. Te nat. Of zelfs een moeras. Wedstrijd op wedstrijd werd afgelast, de Kerst en Nieuwjaar kwamen ertussen. We gingen naar de Cheetah en feestten (en trainden) erop los. We stopten niet meer met praten over het vat, tot Will Bongers er spijt van kreeg dat hij het ooit bedacht had en alle spelers van RKSVN 1 spijt kregen dat ze niet meer bij 2 zaten. We veranderden van dorstige dino’s in gretige tijgers (behalve Gerald, nog steeds een dino) en kregen er trouwens grijze haren van, behalve Leon (had die al). Maar 24 februari 2019 mochten we dan: tegen RKMSV 3, met 0 punten en 44 goalen tegen de hekkensluiter in onze klasse.

Met onze nieuwe nummer 10 in de spits, Geraldinho, wordt vol vertrouwen afgetrapt. Lange ballen naar voren. Onze Gerald maakt er wel wat van en krijgt voeding van Tim en Martijn. Toch krijgen we de eerste helft niet bijster veel kansen. Achterin staat het stabiel: Ruud vervangt de geblesseerde Jules en Paul de ‘gepromoveerde’ Pim. De verdediging wordt gecomplementeerd door Bart, Joost en Miel. Op het middenveld staan Max VDV, ‘good old red’-Rick en interim-aanvoerder Ozze Roel. Zoals gezegd, veel kansen zijn er niet. Het spel mag beter, zeker tegen deze tegenstander. Individuele klasse blijkt bepalend. Een pass van Roel wordt kundig afgemaakt door Geraldinho: 0-1! Even later een voorzet van Roel? Met een snoekduik kopt Dino Gerald hem erin: 0-2! Maar we mogen niet tevreden zijn met het vertoonde spel. Miel vraagt in de rust om spreektijd: ‘‘As dea Djerald neet twie kiër haaj gescoord, sting het noe nog gewuun 0-0.’’ Vertaling tegen betaling beschikbaar; ook fijn als Miel voortaan alleen nog in de spreektijd spreekt.

In de tweede helft worden de jongens van de A, Max VM en Dirk, direct gebracht. Het spel wordt aantoonbaar beter, de tegenstander hmm njiet. Gerald krijgt een schoen van Martijn, Martijn krijgt een schoen van Max VDV, we lopen er nu echt als halve zolen bij. Dirk houdt het hoofd koel en schiet op aangeven van Tim op doel: onderkant lat, keeper… 0-3! Martijn krijgt de bal via de verdediger en Tim. Hij komt erdoor en maakt een ‘frotgoal’: 0-4. Na twee assists mag Tim er zelf ook nog eentje maken: 0-5! Tim krijgt natuurlijk een publiekswissel, al had ook Geraldinho graag een wissel en een betere schoen gehad. Er zijn kansen te over, ballen gaan langs en voorbij. De invaller voor Tim, dat ben ik, maar ik blijf vanwege mijn werk graag anoniem. Ook ik krijg kansen. Max VM geeft me een perfecte pass. In één keer schiet ik hem op doel! De Meijelse doelman redt subliem. Bíjna 0-6! Op de bank komt Miel tot leven. Van enthousiasme en verwondering weet hij niet meer wáár hij het moet zoeken. Hij zou een goede Sjaenprins zijn. Met zijn leus: ‘‘As dea Djerald neet twie kiër haaj gescoord, sting het noe nog gewuun 0-0.’’ Of bij minder spreektijd: ‘’Gaef mig det vaat, en zoep ug zaat!’’ Alaaf!

Good old Rick trekt het vaatje open. Het is een replica! Maar dat maakt het feest niet minder. Want Will: dat echte vat zien we graag snel tegemoet, we noteren de toezegging op de lijst. (Hm, dit klinkt als een zin die ik in mijn werk ook vaak gebruik). Enja: koploper Panningen (25 uit 11) en achtervolger Irene (21 uit 9) wonnen vandaag ook. Nummer 2 RKSVN (21 uit 9) is als enige ongeslagen, maar de titelstrijd ligt dus nog volledig open. Wordt vervolgd, als eerste op 10 maart uit tegen FCV-Venlo 3.