RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 2: goedmakertjes na donderpreek

Geplaatst op: 02-11-2015 - 698 keer gelezen

RKSVN 2 heeft de zegereeks in de competitie voortgezet met de zesde overwinning van het seizoen. Tegen hekkensluiter Reuver 3 werd een 1-0 achterstand bij rust omgebogen in een 1-3 overwinning. Daarmee is ‘Het Twiedje’ het enige seniorenteam van RKSVN dat nog ongeslagen is. Nog wel.

Vroeg opstaan, wachten op het veer, een nat veld en de zon in de ogen: het zijn allemaal geen excuses om de wedstrijd zo slecht te beginnen als RKSVN 2 afgelopen zondag deed. Geen actie, geen beleving, geen strijd en al helemaal geen voetbal. De rode loper werd nog net niet uitgelegd voor Reuver, daar de Neerse verdediging wat beter bij de les bleef en meestal nog wel goed kon uitverdedigen op een nieuwe Reuverse aanvalsimpuls. Maar de mannen van Reuver vroegen zich af: was dit nu echt de koploper? Had RKSVN niet voor de grap een lager elftal gestuurd? Toen RKSVN 2 eenmaal wakker was, kon het af en toe laten zien toch wel degelijk te kunnen voetballen. Hubertus Dorssers kreeg kansen na een een-tweetje met Erwin en na een voorzet van Rick. Het waren schaarse momenten. Reuver voetbalde veel beter. Technisch niet allemaal volmaakt, maar wel met de wil te winnen. En na een nieuwe aanval werd het nu wel 1-0 voor Reuver. Terecht.

Rust. Donderpreek of Masterplan? Beide. Donderpreek: ‘ga eens voetballen, geef eens alles en ga er tegenaan!’ Masterplan: ‘Ivo, corner, goal!’ De tweede helft begon en koud in het veld was het – wie anders dan – Ivo Martens die uit een corner de goal inschoot: 1-1. RKSVN 2 ging beter voetballen, zette meer druk en nu kwamen de kansen vanzelf. Hands? Penalty. Sep Vestjens schoot hem… maar miste… Om het goed te maken zou hij later de voorzet op Tim Verheijden geven die de 1-3 maakte. Daarvoor werd het uiteraard eerst 1-2, door een assist van Sep Wassenberg (die ook iets goed te maken had…) op Hubertus Dorssers. Hubertus had niets goed te maken, al zou de enorme kreet die hij uitsloeg bij de 1-2 vermoeden van wel… Dat hebben we helaas niet op video, maar de 1-3 gelukkig wel! Luister ook vooral goed, want daaruit blijkt dat het advies van de coach (‘spelen’) soms ook niet opgevolgd hoeft te worden… Als je dan zélf maar een visie hebt en die bal er gewoon in schiet!Conclusie: volgende week moet het VEEL beter, want anders komt het met die titelaspiraties echt niet goed. Dat is zondag 8 november om 12.00u thuis tegen de nummer 3: Rood Wit’67/Nyrstar 3. Nyrstar? Zink niet in en geef die wedstrijd alle energie! Daarna zijn toch twee zondagen wedstrijdvrij.