RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 2 gaat gewoon door

Geplaatst op: 12-11-2019 - 1026 keer gelezen

Door Dave Nellen

Na de afgelasting van vorige week was RKSVN 2 zondag de gastheer voor Koningslust 2. De enige informatie die bij de staf bekend was, waren de poule-statistieken en wat geruchten, die een van onze spelers in het uitgaansleven had vernomen. Deze leidde tot de conclusie dat vooral bij de tegenstander achterin wat te halen was en dus was de boodschap, zoals altijd, druk zetten. Dit moest gebeuren met de volgende opstelling:

Doel:     Paul
Achter: Jules, Joost, Ruud en Ivo
Midden: Sep, Brian, Roel, Dirk
Voorin: Tim, Boy
Reserve: Ton, Gerald

Het blijkt al snel dat Koningslust niet over veel opbouwend vermogen beschikt en graag countert via lange ballen. Het is dan ook erg druk op de helft van onze tegenstander. En omdat Neer het veld niet breed houdt, komt Koningslust niet echt in de problemen. De gevaarlijkste situaties ontstaan tot nu toe enkel uit hoekschoppen, maar ondanks dat Neer elk luchtduel wint, treffen we geen doel.

Dat doet Koningslust wel, als zij bij een van de spaarzame aanvallen er door komen en er niet meeverdedigd wordt. 0-1 en Neer staat er verbouwereerd bij. Niet veel later had het nog erger kunnen worden, ware het niet dat de speler van Peel en Maas de bal vanuit een erg moeilijke hoek zelf voorlangs schiet, terwijl er een medespeler klaar stond om deze in te tikken.
Neer zet nog wat meer aan, maar omdat het baltempo te laag is en het spel niet breed wordt gehouden, zijn de kansen schaars. Enige ergernis komt nu ook bij Neerse spelers naar boven vanwege het tijdrekken en ‘vragen’ om vrije trappen door onze tegenstander. Deze ergernis is aan Ruud verder niet besteed en hij rukt op aan de links zijde van het veld. Hij kapt zich vrij en geeft een voorzet. Tenminste dat denkt iedereen, behalve Ruud. Zijn “voorzet” wordt door de keeper verkeerd ingeschat en deze zeilt via de paal in het doel. 1-1. Nog geen minuut later krijgt Sep nog een uitgelezen kans om Neer met een voorsprong te laten rusten, maar helaas kopt hij de afgemeten voorzet naast het doel.

Na rust komen de broers Ton en Gerald in de plaats van Sep en Jules. Het spel blijft rommelig, maar plots krijgt Boy een dieptepass en gaat hij alleen op de keeper af, op de huid gezeten door een aantal verdedigers. Helaas heeft de tot dan toe nog niet zo sterk keepende doelman van Koningslust een fantastische reflex in huis en houdt het schot van Boy tegen. Aan de andere kant gebeurt niet zo heel veel, maar toch moet Paul nog een keer handelend optreden en gooit zich voor de bal. De aanvaller van Koningslust zet alsnog een sliding in en raakt Paul in de borst, terwijl hij de bal al een tijdje klemvast heeft. Deze aanvaller krijgt een gele prent, verontschuldigt zich voor zijn actie en gaat voor de komende 10 minuten schuldbewust in de dug-out zitten. Neer probeert het met afstandsschoten, maar de meeste gaan allemaal jammerlijk naast. Eén gaat wel richting doel, maar daar staat een Veldman in Koningsluster dienst. Onze scheids Jantje P. oordeelt dat dit aangeschoten is en laat het spel doorgaan. De tijd begint nu toch wel te dringen en Leon en Dave beraden zich op nog meer aanvalstactiek. Roel maakt het zijn vader wat makkelijker door een perfecte vrije trap op Brian te geven. Deze torent boven iedereen uit en kopt de bal snoeihard in doel ! 2-1 ! De nieuwe aanvalstactiek kan de prullenbak in en we gaan gewoon verder. De hamstring van Ruud is het hier niet mee eens en Sep mag weer het veld in. Ook Ivo’s hamstring vindt het welletjes en Jules neemt zijn plaats in. Koningslust wil blijkbaar toch wel 1 punt en gaat achterin 1 op 1 spelen. Behoudens wat afstandsschoten, die voor Paul een makkelijk prooi zijn, levert dit verder geen gevaar meer op.
Met 4 overwinningen en slechts 1 nederlaag blijft ut twieëdje dus bovenin meedraaien. Komende zondag de uitwedstrijd tegen hekkensluiter VCH 1 om 10 uur.