RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 2 en de terugkeer van de verloren Godenzoon

Geplaatst op: 17-10-2016 - 764 keer gelezen

Bij menigeen leidde de naam ‘Lars Janssen’ op het wedstrijdformulier tot gefronste wenkbrauwen. Was dit de zoveelste A-speler die RKSVN 2 dit seizoen kwam uithelpen? Het leek er wel op, want inderdaad, in de A1 van RKSVN schijnt een zekere Lars Janssen te voetballen. Vol verwachting togen de spelers van het 'Het Twiedje’ dus naar Café Sjaen om te zien welk jeugdig talent ze deze keer de kneepjes van het vak mochten gaan bijbrengen. De entree was zoals gepland. De nieuwe speler meldde zich keurig op tijd bij Café Sjaen, had geen kapsones en in plaats van koffie wilde hij graag Fristi met een rietje drinken. Maar eenmaal aangekomen in Meijel, toen de meeste spelers de mistige alcoholwaas voor hun ogen eindelijk hadden weggewreven, keken ze de speler eens recht in de ogen aan. Dit was geen A-speler, daar was hij veel te behaard voor! Maar wie was het wel?

‘Hallo, ik ben Lars Janssen, ik heb vroeger ook in RKSVN 2 gespeeld. Ik ben ooit weggepromoveerd naar RKSVN 1 omdat ik lastig was. Maar bij dezen beloof ik dat ik nooit meer zal mekkeren, klagen of opgeven en altijd alles zal geven voor het team en voor de winst. Jullie kunnen op mij vertrouwen.’ Coach Kevin twijfelde nog even aan de oprechtheid van deze woorden (hij had wel eens iets anders gehoord…), maar assistent Rens overtuigde hem. ‘In de Lad Bible, post 104, staat iets over de terugkeer van de verloren Godenzoon. Zo’n uniek moment mag nooit genegeerd worden. Aangezien D66 deze week 50 jaar bestaat, denk ik dat dit wel eens het uitgekozen moment zou kunnen zijn. ‘

En aldus geschiedde dat de nieuwkomer ook nog een basisplaats kreeg toebedeeld. In de vertrouwde ‘1+4+3+3=11’ opstelling werd aangetreden tegen RKMSV 4. RKSVN 2 startte fel en liet er geen gras over groeien, vooral Lars niet (uiteraard). De eerste de beste hoekschop werd door Lars prachtig voorgegeven en Ivo ‘Metaalmuur’ Martens kopte hem in: 0-1! De voorhoede die naast Lars bestond uit Tim en Daan, bleef vuren op het Meijelse doel. Het was duidelijk dat ook zij enorm geïnspireerd werden door (de mythe van) de Godenzoon. Een inzet van Daan ‘Naerse Waerse’ Metsemakers ging rakelings langs. Even later was het weer Daan, en nu wel goal! 0-2 binnen 10 minuten! Daarna volgden speldenprikjes over en weer; het beste veldspel was echter voor RKSVN. Wie anders dan Lars Janssen zorgde ervoor dat de tientallen meegereisde supporters toch weer naar de wedstrijd keken in plaats van op hun telefoon? Lars werd in de 16 onderuit geschopt en de uitstekend fluitende scheidsrechter kende een penalty toe. Loek ‘Campingrijbewijs’ Theelen faalde niet: 0-3.

Daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. In de tweede helft mocht Meijel wat meer het spel maken, en kwam de thuisploeg ook beter in de wedstrijd. Beide ploegen scoorden in de tweede helft en de uitslag werd dan ook 1-4. Maar dat weerhield Lars Janssen er niet van ook in de tweede helft voor wonderen te zorgen. Geert ‘Scoort Zelden’ Jeurninck ging mee naar voren en knalde een puik afstandsschot richting het Meijelse doel. Doelpunt: dit was de 0-4! De vorige verlosser, Hubertus Dorssers, was nu zelfs plotsklaps vergeten en kon op de groepsapp alleen maar geveinsde verbazing uitstamelen. ‘Geert met naoveur, wat is dr gaondje biej RKSVN 2?’ Lars schrok nu wel een beetje, zijn goddelijke gaven vielen vandaag wel erg op. Hij besloot daarom ook Meijel nog een doelpuntje te gunnen en met de ‘Hand van God’ ontfutselde hij zijn eigen doelman Pim de bal, terwijl Pim deze toch echt klemvast in de handen had. Een Meijelse spits profiteerde: 1-4. Roel op de groepsapp: ‘1-4 trouwens’. Lars reageerde subtiel, zonder woorden, door alleen zijn virtuele handje op te steken. Niemand had het door, maar iedereen wist wel dat de verloren Godenzoon was teruggekeerd.

En zo boekte RKSVN 2 vandaag zijn tweede overwinning op rij. Dank aan de spelers van de A (ditmaal Joost, Joey en Bart) voor het uithelpen. Over twee weken is de volgende wedstrijd, thuis tegen Sportclub Irene. Na twee gewonnen uitwedstrijden moet er dan thuis ook eens gewonnen worden.