RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 2 en de terugkeer van de Verloren Godenzoon - deel II

Geplaatst op: 20-11-2017 - 625 keer gelezen

Wie de hele week niks te doen heeft en uit pure verveling op Google intikt ‘de terugkeer van de Verloren Godenzoon’, stuit tot zijn grote schrik al bij het 1ste artikel op Lars Janssen. Op 17 oktober 2016 maakte Lars zijn rentree in RKSVN 2; destijds werd hij ‘weggepromoveerd’ bij RKSVN 1. Ook dit jaar werd Lars weggepromoveerd, maar ditmaal echt... en wel vanuit RKSVN 3... De verwachtingen waren dus hooggespannen... maar... werden helaas niet waargemaakt.

Het spel van RKSVN 2 in Venlo liet te wensen over. Kwiek 5 was op papier de tegenstander, maar RKSVN 2 voetbalde vooral tegen zichzelf. Nikki was al met het Sinterklaas-feest bezig, Roel met de wedstrijd van het 1ste, Siep met Roda, Thijs met Milan, Martijn moest nog bijkomen van de autorit en Jasper was te vaak in de Kuip geweest. In de eerste helft vielen er alleen complimenten uit te delen aan het centrale verdedigingsduo J & Y: Joost en Yorrick. Joost schoof een paar keer goed door naar voren en kon zo voor enig gevaar zorgen. Yorrick bleef opmerkelijk hoffelijk en nog opmerkelijker, het lukte hem zelfs om Miel heel hoffelijk te kalmeren (En de tegenstander werd met ‘u’ aangesproken). Miel voetbalde overigens redelijk (‘Heerlijk om linksback te staan’); het kon echter niet aan zijn spreken tippen. Idem Lars (‘Heerlijk om in RKSVN 2 te staan’).

In de tweede helft kreeg Kwiek zowaar kansen door goed combinatievoetbal. Doelman Dave bleek een sta-in-de-weg en in deze wedstrijd tegen zijn leeftijdsgenoten, hoefde hij de bal alleen maar uit de sloot te vissen. (#kelderklasse) Jasper kreeg in de tweede helft meer kansen, maar het was buitenspel, gevaarlijk spel, geen voordeel of de Kuip. Terwijl iedereen hoopte op de verlossing door de Godenzoon, bleef deze uit. En dat was misschien maar goed ook, want anders had de (zwets-)‘tandem op links’ (Lars-Miel) vandaag nog echt recht van spreken gehad. Viel er dan nog een doelpunt? Ja! In de rust had Leon gewaarschuwd geen lange ballen meer te hanteren, maar vanuit een lange bal van Yorrick... kon A-speler Stef Vullers de bal schitterend in het doel schieten! 0-1! En zo verdween RKSVN 2 met de staart tussen de benen uit Venlo.

Laatste viltje... Er moet op ingooien getraind worden. Twee keer slecht ingegooid en dan heeft Martijn nog niet eens ingegooid. Ik heb dit verslag weer graag voorgeschreven. Groetjes, Pim