RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 2 doet zich bijna tekort

Geplaatst op: 27-11-2017 - 615 keer gelezen

Onder het “genot” van een gure, ijskoude wind verzamelen de spelers, begeleiders en uithelpers van de selectie zich om 10.45 op het sportpark. Reden van deze vroege bijeenkomst, is om de jaarlijkse foto te maken. Het duurt even voor deze, niet echt waarheidsgetrouwe, foto’s zijn gemaakt, maar dan heb je ook wat. Namelijk koude handen en tenen. Daarna weer naar binnen voor de wedstrijdbespreking, waarin trainer Leon ons met enkele tactische tips om de oren slaat. Bijvoorbeeld het feit, dat we als ploeg beter zijn in het uitvoeren van de counter, dan van het meteen vanaf het begin druk zetten en een hoekschop-variant waar menig profclub jaloers op kan zijn.

Dat het aantal decibel deze week aan de opmerkelijk lage kant is, zal niets te maken hebben met het ontbreken van Miel. Martijn is niet fit genoeg om te starten en wordt op eigen verzoek vervangen door Sem.

De opstelling heeft in ieder geval één verrassing: skinhead Nikki start op de mid-mid positie.

Het “twieëdje” is hier zo van onder de indruk, dat het beginspel voor Bevo is en pas nadat Nikki het heft in handen neemt in de spits, komen we meer aan voetballen toe. Jack van het 4e vervangt dan de geblesseerde Thijs Bex. De Bevo-verdedigers weten zich geen raad met de snelle Jasper en Thijs V, die hen, via subliem gestoken steekballen en hun snelheid, telkens weer de achterkant van hun hielen tonen. Eenmaal werd zelfs aan de noodrem getrokken, maar de, voor de rest prima fluitende, barbier scheids ziet hier een schwalbe in. Nikki is erg balvast, maar heeft moeite om de buitenspelval van de tegenstander te ontwijken. Toch krijgt Bevo een grote kans als via een slim genomen vrije trap een speler vrij voor Dave opdoemt. Het vlammende schot komt gelukkig op zijn vuisten terecht.

Uiteindelijk dan toch de toch wel verdiende voorsprong van RKSVN. Nikki wordt aangespeeld in het 16-meter-gebied en kapt nog een keer terug en zet daarna met een tegendraads schot de keeper op het verkeerde been. 1-0 !

De rust:

Dirk komt op de plaats van Thijs V, die netjes zijn kans afwacht, om later in de 2e helft Bart te vervangen. Na een warm bekertje thee, verzorgd door Joey,  en de uitleg van Leon over wat er beter zou moeten in de 2e helft, beginnen we erg slap aan deze helft. Bevo kan hier niet echt van profiteren en RKSVN begint dan toch echt met kansen te creëren. Maar bij de afwerking laten we het veelal afweten. De spits van Bevo vraagt dan ook of het missen van zoveel kansen een terugkerend thema is in de wedstrijden van RKSVN. Och, zolang we ze blijven creëren, is dat niet zo erg, is het antwoord.

Toch doet dit fenomeen ons bijna de das om, als uit een corner deze zelfde spits zijn hoofd tegen de bal zet en op doel kopt. Dave krijgt er nog een vinger tegenaan, waarna, geholpen door de paal en een uitstekend oplettende Thijs V,  de bal alsnog wordt geruimd.

Daarmee was de wedstrijd ook ten einde. Een uiterst hoffelijke wedstrijd en weer 3 punten in de pocket. Uiteraard gaat onze dank weer uit naar het legioen mensen die bereid waren ons uit te helpen: Jasper, Sem en Dirk van de A, Loek en Thijs van het 3e, Jack van het 4e. Ook een woord van dank voor de toeschouwers die de bittere kou hebben doorstaan om ons aan te moedigen.

Volgende week heeft het “twieëdje” geen wedstrijd, dus kan ieder voor de open haard blijven zitten met een warme kop koffie.