RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 2 delft onderspit tegen HEBES

Geplaatst op: 25-04-2016 - 633 keer gelezen

Vooraf was dit affiche aangeduid als de officieuze ‘kampioenswedstrijd’, het sleutelduel dat de beslissing zou brengen. Door onnodig Neers puntverlies tegen MBC’13 en RKAVC was dat echter al niet meer het geval. HEBES stond 4 punten voor én had een wedstrijd minder gespeeld. RKSVN 2 had voor aanvang dus nog maar een piepklein kansje op het kampioenschap, HEBES 2 was de favoriet.

De eerste twintig minuten van de wedstrijd was van die verhouding echter niets te merken. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en er werd door beide aardig veldspel vertoond. Misschien had RKSVN zelfs de overhand. Daan, Hubertus en Sep Wassenberg stichtten voorin het nodige gevaar, en Ard’s schot moest door de keeper gered worden. In minuut 21 kwam HEBES echter op voorsprong. Het was een prachtig en onhoudbaar schot: 1-0 voor de thuisploeg. Daarna nam HEBES het initiatief over en met hun rappe aanvallers werd de Neerse verdediging danig op de proef gesteld. HEBES speelde die defensie mooi uit en dacht op 2-0 te komen, maar het was nipt buitenspel.

In de tweede helft van hetzelfde laken een pak. HEBES bleef domineren en was voorin erg gevaarlijk. Uit een vlijmscherpe aanval werd na 58 minuten de 2-0 gemaakt. Daarna was de echte spanning eraf. RKSVN 2 was absoluut niet slecht aan het voetballen, maar HEBES was simpelweg een maatje te groot. In het laatste kwartier kwamen pas goede kansen op een Neerse aansluitingstreffer. Daan en Jack kregen de mogelijkheden, en een voorzet van Rick suisde maar net over. Tussendoor had HEBES ook nog diverse kansen. Al met al werd na 90 minuten voetbal een terechte einduitslag bereikt. Toch konden alle Neerse spelers recht in de spiegel kijken. Er was gestreden en niet verkeerd gevoetbald.

HEBES staat vijf punten voor op nummer 2 Rood Wit. Normaal gesproken wordt HEBES kampioen. Voor RKSVN is de tweede plek nog mogelijk, omdat Rood Wit behalve tegen HEBES ook nog tegen Horn moet. In ieder geval zal RKSVN 2 tegen Haelen 3 (aanstaande zondag) en Leeuwen 3 (de zondag erna) moeten winnen om te voorkomen dat Kessel 3 ons mogelijk van de derde plaats afstoot.