RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 2 boekt eerste overwinning

Geplaatst op: 03-10-2016 - 682 keer gelezen

RKSVN 2 is er in zijn derde competitiewedstrijd dan eindelijk in geslaagd een overwinning te boeken. Daar waar het team vorig jaar nog een glorieuze seizoenstart kende met 22 punten uit 8 duels, bleef de teller dit jaar na 2 duels nog steeds op de akelige 0 punten steken. RKSVN 2 zit dit jaar in zwaar weer, door diverse blessures en afmeldingen binnen de RKSVN-selectie. Elke wedstrijd nog moet er daarom een beroep worden gedaan op ‘oudgedienden’ en jeugdspelers. Tegen de oudgedienden van Kessel 3 wist RKSVN 2 dan eindelijk het tij te keren, met een beslissende rol voor de jeugdspelers. De eindstand werd 1-3 en de eerste zwaarbevochten punten konden worden bijgeschreven.

Net als tijdens de twee ontmoetingen van vorig jaar (1-0 winst in Neer, 1-0 verlies in Kessel) waren de twee teams van meet af aan elkaar gewaagd. Na een kwartier wist Kessel de score te openen door een snelle aanval en een goede afronding: 1-0. RKSVN liet het er echter niet bij zitten en bleef combineren. Daan ‘Naerse Waerse’ Metsemakers zorgde vijf minuten later dan ook met een mooi schot, vanaf links in de 16 meter, voor de verdiende 1-1. Over en weer kreeg beide ploegen kansen, maar 1-1 was tevens de ruststand. Dit kwam mede doordat aan beide kanten de verdediging goed stond; zeker bij RKSVN waar de eigenlijk gestopte Stefan Nijssen weer een zondag kwam uithelpen.

Na de rust zette RKSVN steviger aan. Hubertus, Loek en Daan kregen net als in de eerste helft ieder goede kansen om een doelpunt te maken. Het gemis van Rick Luijten (in de rust afgehaakt wegens blessure) was goed merkbaar, maar aanvoerder Ivo Martens maande zijn ploeg tot kalmte. Even later kwam ook een andere oudgediende, Kevin Geenen, binnen de lijnen, om voor extra verdedigende stabiliteit te zorgen. Het was echter A-speler Emiel ‘Spekkers’ Beurskens die de verlossing bracht. Met een prachtige rush op zijn nieuwe voetbalschoenen (de oude waren versleten wegens teveel doelpunten in te korte tijd?) passeerde hij diverse tegenspelers en werkte mooi af: 1-2.

Kessel ontketende een stevig tegenoffensief en kreeg een aantal goede kansen. De grootste kans: de bal rolde op tempo voorbij doelman Pim en leek in het doel te belanden…. totdat Daan hem van de achterlijn afhaalde en daarmee de 2-2 voorkwam. Daarmee werd doelpuntenmaker Daan ook de Man of the Match. Want doelpunten voorkomen is minstens zo belangrijk als doelpunten maken, weet RKSVN 2 inmiddels. Hoewel RKSVN goed bleef verdedigen, bleef Kessel toch gevaarlijk. Pas bij doelpunt 3 was het verzet gebroken. De andere A-speler, Joey ‘Shotgun’ Saelmans, maakte de 1-3 op aangeven van Hubertus en als beloning mocht hij op de terugweg echt voorin in de auto zitten.

Ondanks de slechte start, is er voor RKSVN 2 nog niets verloren. Alle ploegen in de 5e klasse 11 hebben al punten gemorst en het lijkt zo’n klasse ‘waar iedereen van iedereen kan winnen’. Wedstrijdverslagen komen er alleen bij winst en nieuwe bijnamen alleen bij spelers die scoren in gewonnen wedstijden. (*knipoog*) Volgende week rust en op 16 oktober uit tegen RKMSV 4.