RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 2 bindt ook Blerick aan zegekar

Geplaatst op: 26-11-2018 - 666 keer gelezen

Hoe snel kan het gaan. Schreven we ruim een maand geleden nog dat we met maar liefst 16 eigen spelers aantraden, deze zondag waren we ineens weer uitgedund tot 11 eigen spelers. Sem en Siep moesten bij 1 uithelpen (en rara, dat won ineens), Lars J., Geert en Gerald krijgen we niet meer terug (nu Gerald zelfs bij 1 op rechtsbuiten wordt gezet), Tim was op weekend (wat heb je allemaal gedaan daar?), Lars T. lang geblesseerd (beter-schap!) en Max Van stuurde een naamgenoot (beter-schot!). Daar stond tegenover de return van de Jedi, alsmede de komst van de Nuuje Witte en de beruchte bling-bling Dirk de G. (geen grap, google maar). Gelukkig was Blerick ook niet helemaal compleet en zo startten we hoopvol onze ‘halve finale’: vandaag winnen = volgende week spelen voor het vat. 

Blerick komt goed uit de startblokken. Ze willen voetballen vanmiddag in Neer. Onze verdediging wordt getest, maar staat met Thijs, Jules, Joost en Miel strak in het gelid. Jos waagt een schot op doel. Hoog over. Jort R. doet een huppeltje; Jort H. draait een cornertje. Wanneer komt de eerste echte kans? Martijn controleert de bal, en Miel legt aan… 1-0! RKSVN 2 staat voor. Toch raakt Blerick niet in paniek en combineren ze aardig. Roel en Ivo (terug na anderhalf jaar!!!) vechten de battles op het middenveld uit, maar komen niet in scoringspositie. Linkshalf Rick wel, als hij andermaal weer over Martijn heen stoomt. Buitenspel! Rick buitenspel? Dat wordt een Witte Kerst! Witte Jort schiet hem er nog in, maar andere Jort moet hem afkeuren. Jos schiet op doel. Hoog over. Het is rust.

De tweede helft is net bezig, of Thijs begaat een BEX-je: ‘Balletje Een X-tje’ fout terug. Pim snoeit de speler om en Jantje X. roept onze scheids vanaf de VAR-locatie in Nunhem terug dat dit toch echt in de 16-meter gebeurde. Penalty… 1-1! Eerste reactie Thijs getuigt van zelfkennis: ‘Ubersicke dwaas’. RKSVN 2 gaat niet bij de pakken neerzitten en stuurt Rick nog dieper voorwaarts. Daar komt de bal, Rick verlengt hem… Jort H. trapt hem door… erin! Het staat 2-1. Nu is het wachten op de genadeklap. Dirk komt er nog net goed voor… maar werkt hem over. Rick legt aan voor een sublieme trap… op de kruising. Max schiet van ver… op de keeper. En dan Jort weer, aan de linkerkant van het veld, nog veel verder van het doel. Hij schiet maar eens! Wat een goal! 3-1. Jort mag hierna zelfs met 1 mee. 

Blerick is verslagen, nu werken aan het doelsaldo. Roel krijgt de bal vandaag alleen in de winkelhaak, Jules ruimt de bal steeds naar voren, Jos volleyt er op aangeven van Martijn nog een over het vangnet en Max wordt door zijn tegenstander onderuit getackeld terwijl de bal al weg is. Max kan verder en neemt revanche. Op afstand vanuit de zijkant schiet hij maar eens richting doel. 4-1! Gepland natuurlijk. Er wordt afgefloten. In de kantine, haalt Bart nog een voetbalschoen uit het blad. Eenmaal thuis, haalt Joost nog een spits uit de tas. Die had er al lang ingezeten! De punten zijn binnen. ‘3 in a row, 1 to go’. Volgende week tegen Venlo (7 uit 8) voor het vat en 9 december tegen Irene (12 uit 6) voor de wintertitel. RKSVN 2 staat 1ste met 18 uit 8, Panningen ‘volgt’ met 16 uit 7.