RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 2: alles nog in eigen hand, ondanks puntverlies

Geplaatst op: 05-10-2015 - 519 keer gelezen

In de 4de competitiewedstrijd heeft RKSVN 2 de eerste blikschade opgelopen. In de topper thuis tegen runner up HEBES werden de eerste tegendoelpunten van het seizoen geïncasseerd, en met 2-2 als eindscore ook meteen het eerste puntverlies. Extra zuur, omdat alle andere RKSVN-teams zondag wél wonnen. Maar ach: vier seizoenen geleden werd er thuis nog met 0-5 van HEBES 2 verloren. Een overwinning uit handen gegeven of alles nog in eigen hand? Het is maar hoe je ernaar kijkt.

‘Het Twiedje’ begon de wedstrijd spectaculair door al na een minuut of 5 de 1-0 binnen te prikken. Het was de inzet van Loek Theelen, die wel werd aangeraakt maar vervolgens ook gewoon achter het net belandde. Een poos later kon ook Yorrick Nijssen weer zijn doelpunt meepikken, na goed voorbereidend werk van Sep Wassenberg: 2-0. En RKSVN kreeg meer kansen, bijvoorbeeld een mooi schot van Ard Raemakers op doel (met ook een mooie redding). Maar er was behoorlijk wat ruimte daar achterin bij HEBES. Was dit nou de ploeg waarvoor de technische staf zo indringend gewaarschuwd had? Was deze wedstrijd eigenlijk wel een topper, of zou het team dit jaar gewoon ongeslagen naar het kampioenschap paraderen? Oja, wat zou het dalijk worden bij Ajax-PSV?

Misschien waren het deze gedachtes die de concentratie bij RKSVN wat deden verminderen, maar toen kroop HEBES in ieder geval ineens uit zijn schulp. Met een aantal flitsende aanvallen liet de fusieploeg uit Heel/Beegden zien dat deze stand haar allerminst beviel. En naarmate de eerste helft vorderde, wisten ze bij Neer ook: ‘Deze is nog lang niet binnen’. De 2-1 werd wat slordig weggegeven, maar voor de rest werd er degelijk verdedigd. De tweede helft werd HEBES 2 nog sterker en bleven de aanvallen komen. De bal verdween net naast het doel of doelman Pim moest zijn doel uit om erger te voorkomen. Maar uiteindelijk: werd het dan toch 2-2 door een snelle counter… Ook RKSVN 2 kreeg zeker zijn kansen, maar niet meer zo’n grote als in de eerste helft.

En dus overheersten na afloop twee gedachtes. Enerzijds: de overwinning uit handen gegeven. Het stond 2-0 en het had meer kunnen zijn. De 2-1 was wellicht onnodig. Anderzijds: een gelijkspel was wel een terechte uitslag. RKSVN was de eerste helft beter, maar HEBES de tweede. Uiteindelijk lijken dit de twee ploegen die zullen strijden om de titel. RKSVN heeft 10 punten uit 4 wedstrijden; HEBES heeft er 7 uit 3 wedstrijden. En vergeet ook zeker Rood Wit 3 niet, met 9 uit 4. RKSVN 2 gaat echter nu aan kop en heeft dus (net als Ajax…) alles nog in eigen hand. Volgende week naar Egchel 3!