RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 2 & The Ring of de Communie Kruuskes

Geplaatst op: 09-10-2017 - 660 keer gelezen

Door: Christian Bauer no. 97113B - 18 krt. (anonieme trouwring)

Het was mij door die goeje edelsmid nog zo beloofd… Ik zou nu dan de andere ringen verlaten, maar mijn nieuwe baasje deed aan voetbal! En dat betekent elke zondag herenigd worden met andere trouwringen! Ik had me er zeer op verheugd. Voor de wedstrijd tegen Blerick 5 hoorde ik mijn baasje roepen: ‘Alle trouwringen af!’ Vol verwachting klopte mijn stalen hartje. Het bleef leeg in het bakje! Ik hoorde een andere speler zeggen: ‘Is het communie kruuske ook goed? Trouwringen is voor oude mensen die naar Manes gaan.’ Zo, wat een grote mond! Ik was zeer verbaasd dat niemand er wat van zei, maar er waren ook weinig mensen binnen de doelgroep.

Ik was nog wel over meer zaken verbaasd. Ene Thijs Bex, die had dit jaar nog geen wedstrijd uitgespeeld! ‘Ik presteer alleen in oktober en vooral na het oktoberfest!’ De wedstrijd begon. En ik was natuurlijk al vaker komen kijken dit jaar, maar toen had ik doelman Pim nog nooit zo aanwezig horen coachen! Waar is Miel? Normaal hoor je niemand praten behalve hem. De eerste helft was een aardig opwarmertje… met kansen over en weer. A-speler Jasper die voorin vanaf de start mocht beginnen, vergezeld door Tim V. en Joey S. op de flanken. Beide vleugelspelers hadden eindelijk weer tijd gevonden voor RKSVN 2, ondanks hun druk(gs)-schema. Alledrie wisten ze voor gevaar te zorgen en zo af en toe wat dichter bij de goal te komen. Jarig geweeste Joost nam achterin de honneurs waar van Loek ‘Bad(j)ass’ Theelen en deed dat samen met Yorrick, Bart en Thijs zeer verdienstelijk. Ozze Roel natuurlijk op het middenveld, samen met Christiano van den Berken en een niet nader te noemen reguliere bezoeker van Café Maneslust Bie Mieke.

In de tweede helft kwamen er dan echte kansen! Ene ‘Ruudje‘ (nieuwe A-speler?) kreeg een grote kans. Na een perfecte combinatie en op aangeven van Tim V. kon hij door de verdediging van Blerick doordringen en schieten! Doelpunt.....? Van de lijn gehaald! Ook Lars T. (A-speler?) kreeg op aangeven van Tim V. de perfecte mogelijkheid! Hij schoot over. Diverse andere mensen kregen kansen op aangeven van Tim V.; het leek wel alsof hier matchfixing aan de orde was (verdacht, moet er iemand nog een nieuwe ring kopen?). Het was niemand minder dan aanvoerder Yorrick Nijssen die de verlossing kwam brengen. In de eerste helft een heet hoofd, in de tweede helft koelbloedig! Op aangeven van Lars T. rondde hij af: 0-1! Na dit doelpunt brak er nog een zenuwachtig kwartiertje aan, maar de jongste communicant (die van die Manes-uitspraak...) hield achterin de rijen gesloten! Het voorkwam taferelen zoals vorige week met de (g)rensrechter. Complimenten overigens aan de zeer goed leidende scheidsrechter en ook dank aan Blerick voor de sportieve en leuke wedstrijd!

0-1! De wedstrijd was gewonnen! En Thijs Bex had hem uitgespeeld...! Daar gingen mijn steentjes recht van naar voren staan! Ik kon niet wachten tot mijn baasje mij op kwam halen. Alle communie kruuskes werden weer uit het bakje gehaald, maar waar bleef mijn baasje? Hij was me vergeten! Help! Help! Minutenlang lag ik daar eenzaam kou te lijden. Daar kwam eindelijk hulp! Het was een speler van Blerick… die het lokaal kwam schoonvegen! Maar daar kwam op het nippertje mijn baasje aan… gelukkig maar! Ternauwernood was ik aan de prullenmand ontsnapt.  

Mijn baasje speelde overigens geen rol van betekenis in deze wedstrijd. (Mijn excuses, nu is zijn anonimiteit niet langer gewaarborgd.)  En oja, Tim W. (W.!) is in verband met verdachte, drukke bezigheden bij ‘‘Maneslust Bie Baarlo‘‘ voor de rest van het seizoen naar Australië verbannen.