RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 2: Gerald Scheres uuhh… Tim Verheijden steelt de show

Geplaatst op: 01-05-2017 - 678 keer gelezen

Het is al een tijdje geleden dat er een verslag van RKSVN 2 op deze site verscheen. De voornaamste reden daarvan is dat RKSVN 2 niet meer zo veel gewonnen heeft na de winterstop. Op 12 maart werd er gewonnen van TSC’04 5 (2-1); op 9 april werd er gewonnen RKMSV 4 (5-1). Beide keren kwam er echter geen verslag, omdat de Haagse ontwikkelingen dit niet toelieten… Nadat echter een protest op het Malieveld was aangekondigd, waarbij de spelers van RKSVN 2 in tenue de Haagse arena zouden bestormen, is besloten een verslag te schrijven teneinde het land dit tafereel te besparen…

In de op een na laatste wedstrijd voor de zomerstop, moest er worden aangetreden tegen de nummer 4, Baarlo 4. Onder muzikale begeleiding die men zich ook zeker niet op dat Malieveld zou wensen (maar bij nader inzien onze sterspeler van vandaag wel enorm zou triggeren…), werd de warming-up ingezet. Vandaag kregen we welkome ondersteuning van oudgedienden Ruud Emonts en Stefan Nijssen, omdat er blessures waren bij Daan Metsemakers en Jordy Adams. Pim Franssen was er wel bij; maar slechts via de groepsapp. Vital Heijnen stond fysiek in het doel.

RKSVN 2 voetbalde een van de beste wedstrijden van het seizoen. Tim Verheijden en Lars Janssen zorgden vanaf de flanken voor gevaar, terwijl Roel Derks als aanspeelpunt voorin fungeerde. Het middenveld stond goed met Tim Wagemans, Loek Theelen en Ruud Emonts. Zowel de aanvallers als de middenvelders kregen enkele kansjes, maar de grootste kans ‘die had moeten zitten’ was vandaag voor linksback Rick Luijten. Hij trof geen doel, maar verdedigde wel uitstekend, samen met Jack Geenen, Yorrick Nijssen en Thijs Bex. Vital had die eerste helft toch niet zo heel veel te doen. En uiteindelijk viel er dan ook nog een goal. Tim Verheijden kon zomaar aanleggen, en warempel: het was goal! Met zijn kenmerkende eerbetoon aan Johan Cruijff vierde hij zijn doelpunt: 0-1. Nee: 0-1!!

Vlak voor rust viel Ruud uit. Roel werd een linie naar achter geschoven en alleen voor de gelegenheid werd Gerald Scheres even in de punt van de spits gezet. Met enkele onvergetelijke acties wist Gerald echter het technisch team te overtuigen hem ook nog even in de tweede helft daar te laten staan.  Was dit toeval of had de man kwaliteiten? Men wilde het nu wel eens weten. Gerald werd verder gemotiveerd door hem gratis bier in het vooruitzicht te stellen; bij een doelpunt, dat wel.

De tweede helft was nog niet koud bie(r)… uuhh… be-gonnen of Gerald kwam oog in oog met de doelman te staan. Hij miste. Gelukkig was Johan Crui… uuhh… Tim Verheijden er als de kippen bij om de 0-2 binnen te schieten. Het was niet echt een hoogstaand doelpunt, dus juichen als Tim liet Cruijff maar achterwege. Gerald kreeg weer een kans! Een niet te missen mogelijkheid werd echter door hem gemist, reden om hem nu dan maar écht uit de voorhoede weg te halen. Jasper Blaauw maakte (als jongste A-junior dit jaar) zijn debuut voor RKSVN 2, er kwam nog een tegentreffer (1-2), maar good old Stefan Nijssen verving zijn broer Yorrick in de verdediging verdienstelijk en loodste de overwinning samen met Gerald en de rest over de streep. Het bleef 1-2, een mooie uitoverwinning!

RKSVN 2 staat op de 7de plaats met 23 punten uit 19 wedstrijden. Plek 5 is echter nog binnen bereik, want daar staat Blerick 6 (26 uit 18). En laat dat nou net de tegenstander van volgende week zijn. Er staat nog wat op het spel, maar dat is het dan ook wel. Als we volgende week verliezen, dan hoort u er trouwens ook nooit meer wat over. En wensen we u voor nu alvast een goede zomerstop. Adiós.