RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 1 zegeviert in Kessel!

Geplaatst op: 11-03-2024 - 283 keer gelezen

Vandaag stond de belangrijke uitwedstrijd tegen mede titel-kandidaat Kessel op het programma. Beide ploegen ontliepen elkaar vooraf maar 3 punten.
Waar in Neer nog redelijk eenvoudig met 2-0 werd gewonnen was vandaag vooraf al duidelijk dat het nu een stuk lastiger ging worden.
In Kessel werd vooraf al gesproken over een zogeheten 'Super Sunday'.
Onder een heerlijk lente-zonnetje met veel supporters uit zowel Kessel als Neer werd om 14.30 afgetrapt door de Neerse ploeg.

Het duel begon een beetje afwachtend maar wel gelijkopgaand zonder grote kansen, Neer had een licht overwicht aan balbezit maar verder gebeurde er weinig spannends.
Toen Neer in de 33e minuut een corner kreeg aan de linkerkant werd de eerste kans meteen omgezet in een doelpunt door Jasper Blaauw die de voorzet van Rolf Geraets buiten bereik van de Kesselse doelman in de linkerhoek kopte.
Kessel wilde natuurlijk meteen terugslaan maar kreeg niet direct grote kansen. Tot in de 42e minuut een bal niet hard genoeg werd teruggekopt en de Kesselse linksbuiten deze onderschepte en de Neerse doelman omspeelde, hierbij werd de aanvaller geraakt en wees de scheidsrechter terecht naar de stip.
Zo kon Kessel dus mogelijk nog nipt voor rust de gelijkmaker scoren.
Neer doelman Vital Heijnen had echter zijn huiswerk gedaan en keerde de strafschop van Kessel waardoor alsnog met een 0-1 stand de kleedkamers werden opgezocht.

Na rust was er een ander spelbeeld waar Kessel vanaf minuut 1 druk wilde zetten op de Neerse ploeg.
Neer kwam hier niet onderuit en beperkte zich tot verdedigen en hopen op een snelle counter.
Waar Kessel dus ook de kansen opstapelde werd er aan Neerse zijde geen kans meer genoteerd.
Zo raakte Kessel onder meer nog de lat en de paal uit een vrije trap, en werden meerdere kansen om zeep geholpen door de bal het sportpark af te schieten.
Voor Neer gold, wanneer je er voetballend niet uit komt moet je des te harder werken om te zorgen dat je de 0 houdt. En dit werd met verve gedaan, iedereen bleef voor elkaar werken en vuile meters werden door iedereen gemaakt om de overwinning over de streep te trekken.
Uiteindelijk floot de scheids af en gingen de 3 punten alsnog mee naar Neer.
Toen na de eigen wedstrijd ook duidelijk werd dat Haelen en Heythuysen gelijkgespeeld hadden kon men in Neer helemaal spreken over een "Super Sunday".

Er werd nog een goed feestje gevierd in de kantine van Kessel na afloop en de Neerse ploeg heeft nu een klein gaatje weten te slaan ten opzichte van Haelen (3 punten) en Kessel (6 punten).

De komende weken zullen dus nog uitermate spannend gaan worden met verschillende teams nog in de race voor het kampioenschap. We hopen op eenzelfde toeschouwers opkomst als vandaag met te beginnen de komende thuiswedstrijd volgende week tegen KSV Horn.

Man of the match vandaag :
Het complete team voor de werk en strijdlust.