RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 1 verslaat ook Crescentia: 0-2

Geplaatst op: 14-09-2015 - 716 keer gelezen

RKSVN 1 heeft ook de tweede wedstrijd in de vijfde klasse D gewonnen. In Tungelroy wist RKSVN met 0-2 van Crescentia 1 te winnen. Net zoals vorige week was het spel nog niet geweldig, maar (in tegenstelling tot vorige week) kon de tegenstander het Neer deze week nauwelijks lastig maken.

RKSVN begon goed en fel aan de wedstrijd. De bal werd in een hoog tempo rondgespeeld en het was duidelijk dat de ploeg uit Neer deze pot wilde domineren. In de eerste 5 minuten leverden dat al kansjes op voor Noud Heijnen en Paul Wulms. De aanvallers waren gretig, maar toen Noud de keeper met bal en al de goal induwde werd er toch terecht afgefloten. Paul kreeg vervolgens nog betere kansen, maar de stand bleef 0-0. Na 25 minuten zakte het spel in en kon ook Crescentia aanvallend wat laten zien. Vlak voor rust kwam RKSVN goed weg nadat een doelpunt van Crescentia wegens (nipt) buitenspel werd afgevlagd. Dit was het enige, echt gevaarlijke moment van de thuisploeg.

In de tweede helft was het voetballend allemaal nog een stuk minder. RKSVN kreeg wel nog steeds kansen, maar de keeper of de paal stond in de weg. Pas zo’n 20 minuten voor tijd werd de ban gebroken en tekende Noud met een ‘frommelgoal’ voor de 0-1. De wedstrijd was binnen en trainer Thijs Moonen kon met een gerust hart al zijn drie wissels inbrengen. Sep Wassenberg en Lars Janssen brachten nieuw aanvallend elan, maar het was basisspeler Will Thiesen die de 0-2 erin schoot. Over de tweede helft kunnen we verder kort zijn: niet goed, moet beter

En dus is de balans na vandaag: 2 wedstrijden, 6 punten. Maar tegen deze tegenstander was puntverlies ook uit den boze. Dit is duidelijk de nieuwe vijfde klasse, waar ook alle clubs uit de oude zesde klasse nu in spelen. Volgende week speelt RKSVN thuis tegen Vesta, dat na twee optredens nog puntloos is. Niet onderschatten, vroeg scoren en achterin weer gesloten houden: dan komt dat goed!