RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 1 verslaat Kronenberg met ruime cijfers

Geplaatst op: 28-10-2019 - 1251 keer gelezen

Kronenberg 1 - RKSVN 1 (27-10-2019)

Nadat RKSVN 1 vorige week een weekje vrij was (de wedstrijd tegen Egchel werd afgelast, vanwege het slechte weer) stond er deze week een uitwedstrijd tegen Kronenberg op het programma. Vooraf was het bekend dat deze ploeg in 5 wedstrijden pas twee keer had weten te scoren, en mede daardoor ook pas 4 punten had.

Trainer Marcelino Jejanan kon beschikken over een vrijwel fitte ploeg. Door de afwezigheid van centrale verdediger Dennis Boonen moest er wel iets geschoven worden. Koen nam zijn plekje in & Jort kwam erbij op het middenveld.

Opstelling:

Vital
Ard – Koen – Will – Lars J (60, Siep)
Jort- Remy – Rody
Jasper – Noud(85, Bart) – Lars S (60, Sem)

Direct vanaf de aftrap was het strijdplan van Kronenberg duidelijk. Vanuit achter werden er veel lange ballen gespeeld, richting de flankspelers. RKSVN had hier soms even moeite mee en wist niet alle duels te winnen, waardoor Kronenberg er met vlagen uit wist te komen. Verder was het wel de ploeg uit Neer die het duel vanaf het begin controleerde en het spelbeeld bepaalde. Met momenten werd er goed druk gezet en werd RKSVN gevaarlijk. Toch waren er ook veel slordigheden in het spel, ballen werden niet altijd goed ingespeeld.

Na een half uur spelen was het na een aanval op rechts, via Rody & Noud, Lars Seegers die de bal kreeg en vrij kon inschieten vanaf een meter of 13. Dit deed hij beheerst; 0-1. Na de 0-1 liep Kronenberg nog verder terug en liet het spel helemaal aan RKSVN. Het laatste kwartier van de eerste helft was niet goed, er werd in een te laag tempo gespeeld waardoor Neer verzuimde om al eerder afstand te doen van Kronenberg.

Na rust liet RKSVN de bal beter lopen. Er werden goede aanvallen opgezet en ballen werden goed ingespeeld. Dit resulteerde ook al snel in de 0-2. Will Thiessen kwam mee vanuit achterin en gaf een goede bal over de verdediging van Kronenberg, deze bal bereikte Jasper en hij werkte de bal al vallend tegen de touwen. Rond de 65ste minuut kwam er een goede corner van Sem; Jasper wist weer goed voor zijn man te komen en schoot de bal achter de doelman; 0-3.  

Het verzet van Kronenberg leek nu helemaal gebroken & de ruimtes werden steeds groter. Toch kwam er rond de 70ste minuut nog een uitbraak. De rechtsbuiten van Kronenberg werd goed bediend, en kwam aan de bal op 20 meter van het doel. In het daarop volgende duel bleef Will haken aan de schoenveters van zijn tegenstander; een vrije trap op randje 16? De arbiter van dienst besloot echter anders; het vlagsignaal voor buitenspel werd genegeerd en hij besloot zelfs om er een strafschop van te maken. Deze werd door de speler van Kronenberg vervolgens goed binnen geschoten; 1-3.

Enkele minuten later was de hoop, die Kronenberg weer heel even kreeg, alweer weg. Noud kreeg de bal aan de rechterkant en passeerde 3 verdedigers, hij gaf de bal strak voor en Sem hoefde de 'm alleen nog maar binnen te lopen: 1-4.

In de laatste minuten van de wedstrijd had RKSVN ook nog verder uit kunnen lopen, en kreeg ook Bart Wulms (ingevallen in de spits, voor Noud), nog een goede mogelijkheid.

Voor RKSVN een goede overwinning, tegen een ploeg die vandaag een maatje te klein was om het Neer voetballend lastig te maken. Positief aan de zijde van RKSVN was ook Jort Heijnen, met zijn eerste basisplek dit seizoen speelde hij een goede wedstrijd op het middenveld. Aankomende zondag speelt RKSVN 1 thuis tegen Kwiek Venlo, aftrap 14:30u.