RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 1 verliest voor eerste keer

Geplaatst op: 02-11-2015 - 547 keer gelezen

RKSVN 1 heeft voor de eerste keer dit seizoen een competitiewedstrijd verloren. De kersverse periodekampioen van de vijfde klasse D verslikte zich in nummer 4 RKAVC: 2-0 verlies. RKSVN blijft ondanks de nederlaag koploper, maar ziet runner-up Leveroy nu naderen tot op één punt.

Onder het genot van een heerlijk novemberzonnetje werd er om 14.30u afgetrapt in het kleine dorpje Asenray (bij Roermond). De thuisploeg begon goed en fel. Diverse malen creëerde RKAVC gevaar voor het Neerse doel, onder andere door aanvallen via de flanken en een aantal corners. Na een kwartier spelen viel dan ook de 1-0; een schot vanuit de tweede linie trof doel. Reden voor RKSVN om er een tandje bij te doen? Dat was echter helemaal niet te zien. De ploeg van Thijs Moonen leed veel onnodig balverlies, oogde ongeïnspireerd en wist de aanvallers nauwelijks in stelling te brengen. RKAVC bleef het spel maken. Na een half uur mocht RKSVN het eerste kansje noteren, toen na een hoekschop een inzet van Paul Wulms de lat toucheerde. Vlak voor rust bereikte een vrije trap van Ruud Emonts nog de vrijstaande Ramon Berben, maar de bal werd door de keeper weggetikt. Verder dan mogelijkheden uit dode spelmomenten kwam het Neerse team eigenlijk niet.

In de tweede helft begon RKSVN een stuk overtuigender. Noud Heijnen liet zich nadrukkelijker zien met een aantal acties en doelpogingen. Dan krijgt RKSVN een strafschop. Dit kan hét kantelpunt in de wedstrijd zijn. Noud neemt de strafschop, maar de bal raakt de paal. De teruggekaatste inzet kan ook door Ramon niet tot doelpunt gepromoveerd worden.


Het blijft dus 1-0, maar RKSVN blijft ook drukzetten. In dit stadium van de wedstrijd is Neer duidelijk de bovenliggende ploeg en wordt RKAVC wat teruggedrongen. Toch blijven hele grote kansen uit. Noud worstelt zich nog maar eens door de verdediging, maar de Asenrayse doelman komt goed zijn doel uit. RKSVN moet nu ‘alles of niets’ spelen en brengt nog twee aanvallers in de ploeg. Dat geeft RKAVC tegelijkertijd de kans om er met counters gevaarlijk uit te komen. De tijd tikt weg, maar die ene, goede kans komt niet meer. Ook ‘de lange bal’ biedt vandaag geen uitkomst. En vlak voor tijd beslist Asenray het uit een counter: 2-0.

De nederlaag is terecht, maar de druiven zijn zuur. Eerder wist de Neerse ploeg dit soort wedstrijden wel nog in een gunstig resultaat om te zetten. De gemiste strafschop lijkt vandaag wellicht cruciaal, maar het echte probleem zit uiteraard in het beroerde spel van (vooral) de eerste helft.

Volgende week tegen nummer 12 Hunsel (met 3 punten) kan RKSVN (21 punten) het vertrouwen weer terugwinnen, om daarna te vlammen in de toppers tegen achtereenvolgens Horn (18 punten), Heythuysen (16 punten) en Leveroy (20 punten). Asenray komt door de winst ook op 18 punten.