RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 1 verliest topper tegen Leveroy

Geplaatst op: 07-12-2015 - 554 keer gelezen

RKSVN 1 heeft de topper in en tegen Leveroy met 1­-0 verloren. De nummer 3 van de ranglijst was RKSVN te slim af in een bij vlagen aantrekkelijk en goed duel. Door het verliezen van deze belangrijke ‘zespuntenwedstrijd’ komt Leveroy gelijk met RKSVN; RKAVC neemt de koppositie in de stand over.

De Neerse ploeg begint fel aan de wedstrijd en de spelers zijn zichtbaar gebrand op een overwinning. Na een voorzet van Ben Seuren krijgt Noud Heijnen een goede eerste kans om de score te openen. Zonder resultaat. Een vrije trap van Bart Wulms vliegt even later rakelings over het doel. Maar dan neemt Leveroy meer het heft in handen. De aanvallers slalommen zich af en toe mooi door de Neerse verdediging en krijgen kansen de score te openen. Leveroy heeft nu de overhand. Totdat Noud zich aan de andere kant van het veld knap door het centrum worstelt. Penalty? Nee.

Er gebeurt veel in het eerste kwartier. Het tempo ligt hoog en het veld is goed te bespelen. Even een slow down. En dan is het ineens Leveroy dat de score opent. Een lob van afstand over de keeper: 1-0 voor Leveroy. RKSVN aast op revanche. Noud krijgt weer een kans en even later stuit Will Thiesen op de keeper. Bart schiet nog maar eens op het doel. De bal wil er niet in. RKSVN oogt getergd in deze fase. Maar na een half uur lijkt de pijp leeg. Leveroy blijft foutloos en controleert dan de wedstrijd. Het is een sterke ploeg, die staat als een collectief. Voor rust nog de gelijkmaker? Het zit er niet in.

De tweede helft start met een grote kans voor Leveroy: die belandt echter naast het doel. RKSVN moet blijven combineren, maar tot grote kansen leidt het voorlopig niet. Leveroy krijgt die wel; doelman Dave Nellen brengt knap redding. Even later krijgt Leveroy een nieuwe kans en is Dave uit zijn doel. De genadeklap valt echter niet. RKSVN houdt hoop. Invaller Roel Verhaeg schiet een kans voorlangs. Paul Wulms (terug van een blessure) doet nog even mee. Zijn schot zwaait over. Tien minuten nog! ‘De lange bal’ nu en Bart voorin erbij. RKSVN heeft de overhand; Leveroy wenst vurig dat de wedstrijd afgelopen is. Tot grote kansen op de gelijkmaker leidt het niet meer. Afgelopen.

Ja, gelijkspel (of zelfs winst) had vandaag ook tot de mogelijkheden behoort. Dat was zeker vanuit Neers perspectief ook wel verdiend geweest. Feit is dat de spanning in deze klasse nu verder stijgt… RKAVC gaat aan kop met 30 uit 12, maar RKSVN en Leveroy staan praktisch gelijk wegens een zelfde aantal verliespunten (27 uit 11). Volgende week thuis tegen EMS. Opladen en er weer voor gaan!