RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 1 verliest ‘kampioenswedstrijd’

Geplaatst op: 21-03-2016 - 774 keer gelezen

Drie jaar geleden pakte RKSVN 1 nog de titel in de kampioenswedstrijd tegen RKAVC 1. Ditmaal zou dat niet mogelijk zijn omdat er nog heel wat wedstrijden gespeeld moeten worden. Maar gezien de geringe concurrentie in de vijfde klasse D werd de wedstrijd van vandaag door velen toch gezien als ‘kampioenswedstrijd’. RKSVN verloor vandaag die wedstrijd en ziet de achterstand op koploper RKAVC stijgen naar 7 punten. Wel speelde RKSVN twee wedstrijden minder. Hoop gloort dus nog, maar daar is alles mee gezegd. Het team uit Asenray heeft verreweg de beste papieren voor de titel.

De eerste helft gebeurde er betrekkelijk weinig. Draak van een wedstrijd? Dat toch niet. De nummers 1 en 2 van de competitie waren gewoon heel erg aan elkaar gewaagd. Het spel golfde op en neer. Grote kansen waren er niet echt. RKSVN was dan eens dreigend, en dan weer RKAVC. Met name via de middenvelders Ruud Emonts, Will Thiesen en Ton Scheres kreeg Neer de mogelijkheden. Lars Janssen stond vandaag back en kwam nog wel eens gevaarlijk op met een goede voorzet. De eerste echte dreiging kwam echter van RKAVC, na een half uur. Een grote kans belandde naast.  

In de tweede helft kreeg Will namens RKSVN de kansen. De lat stond in de weg (vrije trap) en een bal van Ramon Berben kreeg Will net niet goed mee. Asenray behield dreiging met hun rappe aanvallers. Na ruim een uur spelen lag de bal ineens in het doel: 0-1. Geen mooi uitgespeelde actie. Maar een beetje een klutsmoment; Larry Heber van RKAVC was de gevierde man. RKSVN moest nu echt aanzetten. Noud, Paul en Roel werden als wissels ingebracht. Maar in plaats van dat RKSVN veel kansen ging creëren, was het de RKAVC dat dit deed. Wellicht geholpen door de ruimte die achterin nu werd weggegeven, kregen de gasten tot driemaal toe uitstekende kansen om de score verder uit te bouwen. De genadeklap bleef uit, onder meer omdat Dave Nellen met knappe reflexen reageerde.

Was de winst van RKAVC daarmee verdiend? Op grond van het aantal grote, gemiste kansen zeker wel. Maar deze wedstrijd was ook een beetje een schaakspel. Dat spel speelde partijen tot aan de 0-1 erg goed en RKSVN was niet de mindere. Maar na de 0-1 stond RKSVN schaakmat en moest het alle zeilen bijzetten. RKAVC verdient dan ook credits voor het stugge en bijna foutloze verdedigen.

Hoop gloort nog, maar heel moeilijk wordt het wel. RKSVN staat in verliespunten nog steeds maar 1 punt achter. Maar dat de inhaalwedstrijden sowieso gewonnen worden, is natuurlijk allerminst zeker. RKSVN moet nog twee keer tegen Heythuysen en ook nog tegen Leveroy en Horn. RKAVC moet alleen nog tegen Leveroy en Roggel, voor de rest heeft de ploeg een makkelijk programma.