RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 1 slaat slag in Horn

Geplaatst op: 11-04-2016 - 1003 keer gelezen

RKSVN 1 heeft een uiterst belangrijke slag geslagen door met 0-4 te zegevieren in de Leudalderby in en tegen Horn. Daarmee neemt het team uit Neer de eerste horde in de eindstrijd om het kampioenschap. Net als vorige week ontpopte spits Paul Wulms zich tot matchwinner. Hij scoorde drie van de vier doelpunten in deze topper.

De wedstrijd had een flitsende start waarin veel gebeurde. KSV Horn kreeg in het eerste kwartier meerdere kansen, met name via de rechterkant. Doelman Pim Franssen moest redding brengen of voorin ontbrak het Horn nog aan scherpte. Daartegenover stond dat RKSVN in de beginfase slordig uitverdedigde. Ook voorin was de scherpte er nog niet, want Paul Wulms kon tot de twee keer toe de bal nét niet goed controleren. Een vrije trap van Will Thiesen kwam tegen het hoofd van Ruud Emonts, maar zonder resultaat. Horn deed er een schepje bovenop. Met luid tromgeroffel van de fanatieke aanhang werd de thuisploeg in ieder geval krachtig ondersteund. Waar bleef de 1-0?

Het was echter niet Horn, maar RKSVN dat de score na een kwartier opende. Mathijs Peulen kreeg de bal na een corner op het middenveld aangespeeld en gecontroleerd mikte hij op de rechteronderhoek van het doel. Dit was een doelpunt: 0-1! Vanaf dat moment was RKSVN de bovenliggende partij. Na zo’n 22 minuten zette Paul de 0-2 op het bord. Hij kwam voor de keeper en schoot door zijn benen de bal in het doel. Daarna kreeg RKSVN meer kansen: onder meer een pegel van Roel Verhaeg en een afstandsschot van Will. Voor rust zette Horn nog even flink aan, maar de aansluitingstreffer werd net niet gevonden. Pim bokste de bal over of de Hornse inzet ging naast.

In de tweede helft lanceerde doelman Pim met zijn trap Paul, die de bal van afstand fabuleus over de Hornse doelman in het doel schoot: 0-3! De wedstrijd was gespeeld; Paul kopte op aangeven van Will even later ook mooi de 0-4 in. Horn was de gehele tweede helft niet bij machte om iets aan die achterstand te doen. Zelfs een eretreffer zat er niet meer in. RKSVN voetbalde de wedstrijd professioneel uit. Horn ging wel nog een paar keer stevig de duels in en dat was er wellicht de reden van dat trainer Thijs Moonen een kwartier voor tijd matchwinner Paul wisselde. Dave Nellen en Noud Heijnen speelden vandaag niet wegens blessureleed, en meer blessures zijn nu zeker niet gewenst.  

De conclusie: de eerste helft was de 0-2 ruststand ietwat geflatteerd. Ook Horn had op voorsprong kunnen komen en op zijn minst moeten scoren. Maar op grond van de hele wedstrijd is RKSVN de meer dan verdiende winnaar en door op de juiste momenten toe te slaan werd de Hornse storm de kiem in gesmoord. De tientallen meegereisde Neer supporters genoten van het prachtig aanvalsspel.

Titelconcurrent RKAVC heeft de boel weer op orde en won met 2-7 bij RKSVV. Het is echter de vraag of het herstel op tijd komt. De volgende toppers van RKSVN (tegen nummer 3 Leveroy en nummer 5 Heythuysen) zijn pas helemaal aan einde. Voor het zover is mag de Neerse ploeg geen fouten maken tegen Vesta, Roermond en EMS. Ook de uitwedstrijd tegen FC Maasgouw, de verrassing van de derde periode, kan nog wel eens een lastige worden. De eerste slag is dus gewonnen, de oorlog nog niet!