RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 1 op rozen na sneaky winst Leudalderby

Geplaatst op: 12-10-2015 - 613 keer gelezen

RKSVN 1 heeft de koppositie in de vijfde klasse D verstevigd door een 2-3 overwinning uit en tegen Roggel. Terwijl naaste concurrent Heythuysen uit met 4-2 van Asenray verloor, werd de wedstrijd van medekoploper Leveroy tegen Roermond bij een 2-2 tussenstand (kwartier voor tijd) gestaakt. RKSVN gaat nu dus alleen aan kop.

SV Roggel begon de Leudalderby overtuigend en vol overgave. Het was duidelijk dat Roggel vandaag de drie punten wilde pakken tegen buurdorp Neer. Na een paar minuten resulteerde deze dadendrang al in een goal: Bas Verdonschot kon in een scrimmage intikken en zette Roggel op 1-0. RKSVN raakte echter niet van zijn voetstuk en bleef de bal rustig rondspelen. Terwijl Roggel met een aantal goede aanvallen op zoek ging naar de tweede treffer, kreeg ook RKSVN zijn eerste mogelijkheden. De gasten uit Neer waren zeker niet naar Roggel afgereisd om te verliezen. Na 13 minuten stelde Ramon Berben dan ook orde op zaken: 1-1.

De wedstrijd golfde vervolgens wat op en neer, met over en weer aardige mogelijkheden. Bij Roggel stichtten Bart Vossen en Fons Bouten het nodige gevaar. Het leek erop dat de thuisploeg toch iets de overhand had. Na een dik halfuur krijgt Roggel een gemakkelijk gegeven strafschop, die door John Gielen feilloos wordt benut: 2-1. Maar RKSVN blijft combineren, blijft de actie zoeken. Via de linkerkant zijn het Ben Seuren en Lars Janssen die aanvallende intenties tonen. Paul Wulms op rechts komt bijna niet in het stuk voor. Gaat RKSVN met een achterstand de kleedkamers in? Vlak voor rust bereikt een vrije trap van Will Thiesen echter de vrijstaande Noud Heijnen, die de 2-2 inkopt.

Na rust lijkt Roggel wederom sterker uit de startblokken te komen. Het duurt zeven minuten totdat de thuisploeg de grootste kans op een nieuwe voorsprong krijgt, maar de bal treft snoeihard de paal. Roggel zet nog een paar keer aan, maar dan lijkt de meeste energie er toch uit te zijn. RKSVN lijkt zijn krachten juist beter over de wedstrijd te verdelen en kan nu het initiatief overnemen. Paul Wulms krijgt zijn eerste echte kans van de wedstrijd… en hij maak het direct af. Zelfs doelman Luuk Peeters heeft hier geen antwoord op: 2-3 voor RKSVN. Luid gejuich bij de Neerse supporters.

De rapen zijn gaar bij Roggel: zo goed gespeeld, zo leuk begonnen en twee keer op voorsprong gekomen, maar nu ineens op achterstand. Bart Vossen mag met rood vertrekken vanwege een tweede gele kaart. En RKSVN blijft de wedstrijd controleren. Er zijn nog mogelijkheden voor 2-4, maar het is eigenlijk niet eens meer zo nodig. Gehaaid, geraffineerd en geslepen speelt RKSVN de wedstrijd uit. Je hoort het de Roggelse supporters denken: ‘Neer steelt hier de vakkundig de punten’ en dat is niet eens onwaar. Het is een koploper waardig. Soeverein en sneaky.

Maar een gelijkspel had beslist meer recht gedaan aan het verloop van de wedstrijd. Dat wilde trainer Thijs Moonen na afloop ook best toegeven. Feit is evenwel dat RKSVN na 6 wedstrijden op de maximale 18 punten staat. Volgende week tegen hekkensluiter Boekoel 1 (0 uit 6), terwijl nummer 2 Leveroy (15 uit 5) het opneemt tegen nummer 3 Horn (14 uit 6). RKSVN zit voorlopig op rozen.