RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 1 nu echt alleen op kop

Geplaatst op: 22-04-2016 - 592 keer gelezen

RKSVN 1 mag weer een wedstrijd wegstrepen van het lijstje. Thuis werd in de inhaalwedstrijd Roermond met 2-0 verslagen. Hoogstaand was het weer niet, maar dat telt nu even niet. In de stand hebben RKSVN en RKAVC nu allebei 22 wedstrijden gespeeld; RKSVN heeft 55 punten en RKAVC 52 punten. Daarmee is het nu echt definitief: RKSVN gaat alleen op kop en RKAVC is de achtervolger.

Tegen Roermond zorgden Ramon Berben en Noud Heijnen, bij afwezigheid van Paul Wulms, voorin voor het eerste gevaar van de wedstrijd. Ramon raakte de onderkant van de lat; geen doelpunt. Roermond deed niet onder voor RKSVN en misschien waren de gasten zelfs de bovenliggende partij. Doelman Pim moest redding brengen op een tweetal kansen van Roermond. Toch was het RKSVN dat op voorsprong kwam. Noud kreeg de voorzet van Sep Wassenberg net niet mee, maar Ramon werkte hem daarna beheerst af: 1-0. Net voor rust krijgt Roermond een rode kaart en lijkt het gespeeld.

Nouja, gespeeld? Ook de tweede helft speelt RKSVN slordig, zowel aanvallend als verdedigend. Veel passes gaan mis. Roermond profiteert echter nauwelijks, want de kansen zijn vooral voor RKSVN. Een Neerse kopbal eindigt op de paal en Ruud Emonts schiet knap op doel. Invaller Koen Verheijen moet scoren op aangeven van een andere invaller, Roel Verhaeg. De bal gaat langs. Zo’n 8 minuten later scoort Koen wel, na goed voorwerk van weer een andere invaller: Lars Janssen. De keeper is uit zijn doel en op de hoge bal van Lars geeft Koen het laatste zetje: 2-0. Pas dan is de wedstrijd binnen.

Een wedstrijd om snel te vergeten. Nog 4 wedstrijdrondes resteren. Zondag uit tegen EMS, daarna uit tegen Maasgouw, thuis tegen Leveroy (RKSVN-dag) en tot slot uit tegen Heythuysen. Een lastig programma. RKSVN verdedigt 3 punten voorsprong op RKAVC, dat een beduidend makkelijker programma heeft (Roggel, RKHVC, Vesta en Crescentia). Het doelsaldo van de clubs is nu hetzelfde: ‘+49’. Dat speelt overigens geen rol, want bij een eventuele gelijke stand volgt een beslissingsduel.