RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 1 moeizame overwinning in Horn

Geplaatst op: 17-10-2023 - 430 keer gelezen

Vandaag stond de volgende uitwedstrijd voor de Neerse ploeg op het programma in en tegen KSV Horn. Horn kende tot nu toe een prima seizoensstart met 2 overwinningen en 1 nederlaag. Op voorhand dus geen makkelijke tegenstander.

De wedstrijd begon onder het genot van een lekker nazomer zonnetje en beide ploegen waren enigszins aan elkaar gewaagd in de openingsfase. Na 6 minuten kreeg Rolf de bal ingespeeld via Remy en na zijn tegenstander uitgekapt te hebben schoot hij met zijn rechter(!)been de 0-1 al tegen de touwen ondanks dat de keeper van Horn meermaals liet weten dat hij van nature een linkspoot is. 
Hierna golfde het spel op en neer zonder echte grote kansen. In de 10e minuut kreeg Horn een vrije trap net buiten de 16 meter. Deze werd door onze (oud) teamgenoot Rody op de lat geschoten. Zo liet Horn merken dat ze ons de punten niet cadeau gingen doen vandaag.
In de 15e minuut werd Horn opnieuw gevaarlijk na een goede steekbal, gelukkig voor Neer kon Noud deze nipt onderscheppen zodat er geen grote kans volgde.
In het restant van de 1e helft waren de ploegen redelijk in balans met iets meer balbezit voor de Neerse ploeg. Grote kansen werden voor beide teams niet meer genoteerd en zo gingen we de rust in met een 0-1 voorsprong voor de mannen uit Neer.

Na rust werd meteen duidelijk dat Horn meer wilde en ging ook hoger drukzetten op Neer, waar meestal redelijk makkelijk onderuit werd gespeeld.
In de 58e minuut kreeg Neer een hoekschop aan de rechterkant en na een aantal hoekschoppen vanuit deze kant genomen door Rolf was nu de beurt aan Remy. 
Laatstgenoemde legde de bal panklaar voor de vrijstaande Sem die de 0-2 op het scorebord kopte.
Hierna golfde het spel wederom op en neer zonder grote kansen aan beide kanten.
Horn bleef knokken en hopen op de aansluitingstreffer die er in de 71e minuut ook kwam na een goede aanval.
Horn wilde meer en ging nog meer drukzetten op de Neerse ploeg die zich inmiddels hier onderuit wilde voetballen door middel van lange ballen.
Echte grote kansen werden niet gecreërd door Horn maar ze bleven een (licht) overwicht hebben.
Doordat Horn meer risico ging nemen kwam er meer ruimte voor Neer. 
Uiteindelijk resulteerde dit in de 89e minuut in de 1-3 door Jasper na een assist van Remy. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld en zouden de punten wederom meegaan naar Neer, echter wilde Jasper meer en deze scoorde ook nog de 1-4 na wederom een assist van Remy, wat uiteindelijk ook de eindstand was.

Een lastige wedstrijd uiteindelijk voor de Neerse ploeg, maar wederom 3 punten. Na 4 wedstrijden staan de mannen uit Neer op een gedeelde 1e plaats samen met SV Heythuysen. Deze ploeg komt over 2 weken (29-10) op bezoek in Neer voor een wedstrijd om de koppositie. We kunnen alle support dus gebruiken!