RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 1 lijdt pijnlijke nederlaag

Geplaatst op: 02-05-2016 - 532 keer gelezen

Na zes opeenvolgende overwinningen heeft RKSVN 1 een pijnlijke nederlaag geleden. Uit bij FC Maasgouw werd, volledig verdiend, met 1-0 verloren. RKAVC won wel (met 2-3 bij RKHVC) en komt op gelijke hoogte. Met nog twee wedstrijdrondes te gaan, wordt het spannend. RKSVN moet nog tegen de nummers 3 en 5 (Leveroy en Heythuysen), terwijl RKAVC tegen de nummers 13 en 11 (Vesta en Crescentia) moet. RKSVN kan zich door deze misstap geen enkel puntverlies meer permitteren.

Maasgouw startte goed en fel. De nummer 7 van de ranglijst heeft voorin twee rappe spitsen lopen, en die kregen in de beginfase mogelijkheden. RKSVN was na een minuut of tien het meest gevaarlijk via een goede loopactie van Paul Wulms; verder had Maasgouw de grootste kansen. De rapste Maasgouwse spits kwam in zeer kansrijke positie voor het doel, maar hij schoot langs. Maasgouw was verder gevaarlijk middels een aantal vrije trappen en schoten, die maar net langs of over suisden. Hun spitsen stonden ook continu ‘op scherp’, randje buitenspel. Dave Nellen, weer terug op zijn post, hield echter in de eerste helft zijn doel schoon. RKSVN stichtte voorin veel te weinig gevaar.

In de tweede helft kregen de Neerse gasten wel direct een goede kans: Paul’s opmars werd net gestuit door de doelman. Een tien minuten later kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong. Een voorzet van de linkerzijde werd goed voorgegeven en kordaat het doel in gewerkt: 1-0 voor Maasgouw. Daarna kreeg Maasgouw kansen op meer. Het was net buitenspel of de bal ging weer net naast. RKSVN speelde in die fase zeer zwak en het wachten was eigenlijk op de 2-0. Een kwartier voor tijd zette men toch een slotoffensief in, op zoek naar de felbegeerde gelijkmaker. Bart Wulms ging als stormram mee naar voren en kreeg kansen, onder meer via een vrije trap. Het mocht niet zo zijn.

Bij beide ploegen moest overigens een speler met rood vertrekken, invaller Lars Janssen met twee keer geel. Al met al leed RKSVN vandaag een terechte nederlaag. FC Maasgouw ging er meer voor, speelde beter en had de meeste kansen. Maasgouw doet volop mee voor de derde periodetitel. RKSVN moet de wonden likken en MOET nu twee keer winnen: te beginnen van Leveroy, komende zondag 8 mei op de RKSVN-dag. Zeker nu kan het team alle support gebruiken; het kan nog steeds!