RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 1 koploper na 4-0 winst

Geplaatst op: 21-09-2015 - 548 keer gelezen

RKSVN 1 gaat na drie wedstrijden (op doelsaldo) aan kop in de vijfde klasse D. Na 3 wedstrijden heeft de ploeg uit Neer 9 punten, 9 goals voor en 0 goals tegen. Het nog puntloze Vesta werd thuis met 4-0 verslagen. Verslag van een zonnige middag op Sportpark Ligteveld te Neer.

RKSVN begon overtuigend en grossierde – net als de vorige twee wedstrijden – in de kansen. In de eerste helft kregen Paul, Noud, Will en Ramon goede mogelijkheden om de score te openen. Vesta stelde daar een enkele kans tegenover, waarbij vooral het moment dat sluitpost Dave Nellen uit zijn doel was heel even gevaarlijk leek.  De ploeg uit Melick bleek in zo’n spaarzaam moment echter niet in staat RKSVN pijn te doen. Het spelbeeld van de eerste helft was verder overduidelijk eenrichtingsverkeer, en het mag gezegd worden: dat kwam door aardig combinatiespel van RKSVN. Vlak voor rust werd dit dan eindelijk verzilverd: Noud Heijnen kopte de voorzet van Will Thiesen tegendraads in (1-0). De Melickse keeper was kansloos, daar waar hij 10 minuten eerder nog mooi had gered op een inzet van Paul Wulms.

In de tweede helft was het Neerse spel duidelijk minder, maar dat gold des te meer voor Vesta’s verzet. Het overwicht van RKSVN werd groter en nu kon men dit ook omzetten in doelpunten. Het duurde weliswaar even … en er moest nog wat gewisseld worden … maar toen liep de score aardig op. Will kon de 2-0 inschieten na een knappe actie van invaller Roel Verhaeg. Even later mocht een andere invaller, Lars Janssen (koud in het veld), voorleggen op Ramon Berben die de bal mooi tegen de netten kopte: 3-0. En om de cirkel compleet te maken, scoorde Roel zelf de 4-0 op aangeven van Noud. Het zou te veel gezegd zijn om de rol van de invallers ‘cruciaal’ te noemen, maar het moment waaróp gewisseld werd, was in ieder geval goed gekozen. Vesta oogde vermoeid en RKSVN leek conditioneel een stuk sterker.

Door de overwinning staat RKSVN eerste op de ranglijst. Ook EMS en Leveroy hebben 9 punten, maar de ploeg uit Neer heeft het beste doelsaldo. Het moet mogelijk zijn om die koppositie te behouden, als men volgende week naar RKSVV (3 punten uit 3) in Swartbroek gaat. Toeschouwers welkom!