RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 1 in tweede helft langs Roermond

Geplaatst op: 05-10-2015 - 556 keer gelezen

RKSVN 1 gaat na vijf wedstrijden nog steeds aan kop in de vijfde klasse D. Na vorige week met 1-3 van RKSVV te hebben gewonnen, werd er deze week met 0-2 van Roermond gewonnen. In de eerste helft was het spel van RKSVN matig tot slecht, maar dat verbeterde aanzienlijk in de tweede helft.

Om 14.30u werd er afgetrapt op het terrein van vv Boekoel; daar Roermond geen eigen accommodatie meer heeft. Roermond had de afgelopen weken gelijkgespeeld tegen de teams van Heythuysen en Horn en dus was de ‘thuisploeg’ erop gebrand deze week de drie punten te pakken. RKSVN had dan misschien wel de betere voetballers in het veld staan, maar dat kwam er de eerste helft niet uit. Er werd slordig balverlies geleden, de duels werden verloren en de wil om te winnen leek volledig te ontbreken. Daar waar de Neerse ploeg alleen echt gevaarlijk werd door een kans voor Will Thiesen (na een goede loopactie), kwam Roermond er een aantal keren aardig door. Doelman Dave redde een paar keer goed, de bal werd van de lijn gehaald en RKSVN mocht van geluk spreken dat men geen penalty tegen kreeg. De thee kwam op een goed moment, want dit was ondermaats.

Trainer Thijs Moonen wisselde in de rust tweemaal en met Ramon Berben in het veld kwam er duidelijk meer voetbal in de ploeg. RKSVN was ook gretiger en er werd beter gecombineerd. Al gauw kon Paul Wulms profiteren en schoot hij de 0-1 binnen. Daarna volgden er meer kansen en kwam vanaf de linkerflank Ben Seuren regelmatig opzetten. Een voorzet van Ben bereikte Noud Heijnen en zijn directe tegenstander, waarna de bal achter de Roermondse doelman belandde: 0-2. Noud werd het middelpunt van de Neerse feestvreugde, maar het schijnt toch echt een eigen doelpunt te zijn geweest! Het zat vandaag niet mee voor Roermond, dat in de jacht op de aansluitingstreffer ook nog een inzet via beide palen weer het veld in zag rollen. Paul werd nog een keer tegen het gras gewerkt, maar deze scheidsrechter gaf vandaag geen strafschoppen. Einde wedstrijd, punten mee naar Neer.

Net als RKSVN heeft ook Leveroy nog de volle 15 punten uit 5 wedstrijden. Leveroy rolde vandaag Roggel op met 4-0 en mag het volgende week opnemen tegen: Roermond. RKSVN gaat bij Roggel op bezoek voor de eerste ‘Leudalderby’ van het seizoen. Devies: lijn van de tweede helft doortrekken!