RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 1 in kwartier voorbij Roggel (+ video)

Geplaatst op: 07-03-2016 - 669 keer gelezen

RKSVN 1 heeft een makkelijke middag gehad in de thuiswedstrijd tegen Roggel 1, een tegenstander die vooraf als lastig werd gezien. Na een kwartier spelen stond er al een 3-0 voorsprong op het bord. RKSVN won uiteindelijk met 4-0; extra mooi vanwege puntverlies van RKAVC tegen Heythuysen (1-1).

De Leudalderby begon na een minuut stilte voor de overleden Peter Cober. Roggel startte aanmerkelijk minder fel dan in de vorige ontmoeting en het was RKSVN dat de lakens uitdeelde. Na 6 minuten werd een handsbal van Roggel bestraft met een penalty. Aanvoerder Bart Wulms deed wat hij moest doen: 1-0. In de 13de minuut begon Ruud Emonts een prachtige loopactie, die hij afrondde met een genadeloos schot op doel: 2-0. Nog geen twee minuten later werd een Neerse corner ongelukkig weggewerkt en schoot Will Thiesen al de 3-0 binnen. De irritatie bij de gasten kreeg de overhand en tot goed spel kwam men in de eerste helft niet meer. Noud Heijnen poogde namens RKSVN met een paar gedurfde acties de score op te vijzelen, maar de Roggelse verdediging herpakte zich en hield de poort nu gesloten. Voor het Neerse publiek was het toen al lang niet meer spannend.

Na een kwartier spelen in de tweede helft kwam Roggel langzaamaan beter in de wedstrijd, die dus eigenlijk al geen wedstrijd meer was. Met name via de linkerkant van het veld kwamen de gasten wel enkele keren aardig door. Tot een doelpunt leidde het echter niet, mede door het goede verdedigende optreden aan Neerse zijde. Goede tackles en blokken op de bal werden uitgevoerd. En anders was er altijd nog de buitenspelval of doelman Dave Nellen. Voor het meer dan fantastische slotakkoord zorgde vandaag Ramon Berben, die op behoorlijke afstand van het doel met een uithaal op de wreef opnieuw de Roggelse keeper kansloos liet: 4-0. Paul Wulms viel vandaag nog kort in.

Door het puntverlies van concurrent Asenray kreeg dat alles nog extra glans. RKSVN heeft 4 punten minder dan de koploper, maar ook 2 wedstrijden minder gespeeld. In verliespunten gerekend staat dus niet RKAVC, maar RKSVN bovenaan. Volgende week tegen Boekoel (laatste met 0 punten en 72 doelpunten tegen) zal winst geen probleem zijn, maar de weken daarna tegen RKAVC (20 maart; thuis) en Heythuysen (26 maart; thuis) gaat het erom spannen. Wordt vervolgd, in de vijfde klasse D.