RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 1 gaat door waar ze zijn gestopt

Geplaatst op: 09-02-2023 - 640 keer gelezen

Door: Bart Winkelmolen

Na een handje vol trainingen en een aantal oefenwedstrijden stond het competitie voetbal weer op het programma afgelopen zondag. Geen tijd om rustig weer het ritme van voor de winterstop op te pakken, het is direct de topper tegen nummer 2 Belfeldia.

Eerst even een korte terugblik op de eerste seizoenshelft. In de beker werden RKAVC (12-0) en Kessel (5-1) ruim aan de kant gezet, alleen in Baarlo moesten we onze meerdere erkennen (0-3). Daarna werden in de competitie alle 11 tegenstanders aan de zegekar gebonden en ging RKSVN 1 met 33 punten de winterstop in.

Dan nu de wedstrijd tegen Belfeldia. In Belfeld werdt het 5-1, dus thuis moet deze klus zeker te klaren zijn. De 11 die het moeten gaan doen zijn: Sem Jasper Anthony Rolf Remi Jort Joost Noud Brian Jop Vital Wissels: Juul, Stan, Wesley en Juup

Tijdens de openingsfase hebben de mannen van RKSVN voornamelijk de bal en zakt Belfeldia in. Dit lijdt tot een doelpunt in de 24e minuut. Jasper legt de bal terug en Rolf rondt beheerst af. In het kwartier voor rust komt Belfeldia er steeds vaker via een counter uit, maar echt gevaarlijk worden ze niet. Sem helpt nog een wereldgoal om zeep, nadat Jasper een voorzet met zijn hak in de lucht verlengt. Deze komt te perfect aan om niet op de volley te nemen, gelukkig hoeft niemand het hek van het ponyterrein te bedwingen. Rust 1-0 Na rust gaat Belfeld door waarmee ze geeindigd zijn, maar Vital weet zijn doel schoon te houden. Rolf wordt nog even ondersteboven gezaagd, maar de scheidsrechter houd de kaarten gek genoeg op zak. In minuut 70 kopt Jop een voorzet weg uit de eigen 16 en deze komt via Rolf en Anthony weer bij hemzelf terecht. Hij weet de achterlijn te halen en legt af op Remi die de bal achter de doelman van Belfedia werkt. Helaas, de grensrechter heeft het handje van Jop op de schouder van de tegenstander gezien. Na overleg met de scheids wordt de goal afgekeurd. RKSVN is hard op zoek naar de verlossende 2-0, deze wordt via Anthony, Rolf en uiteindelijk Jasper gevonden. De grens probeert het nog, de scheids wil er niets van weten. Pak hem beet 2 minuten later is het Anthony die Jasper voor de keeper zet. Hij omspeeld deze vakkundig en zet de 3-0 op het scorebord.

Dit was alweer de 12 zege van RKSVN 1 op rij en dat betekend, dat in de kantine nog lang is genoten van het 3e gewonnen vat bier en de 10 punten voorsprong! Zondag wacht RKSVV.