RKSVN App

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!

RKSVN 1 doet zich zelf tekort tegen VOS….

Geplaatst op: 27-01-2020 - 1518 keer gelezen

In de eerste uitwedstrijd van 2020 werd er afgereisd naar Venlo waar vv Vos de tegenstander zou zijn.

De wedstrijd werd gestart met de volgende opstelling:

Pim
Lars J. Dennis, Will, Ard
Brian, Remy, Jasper
Sem, Noud, Lars S.

Reserve: Vital, Siep, Koen en Roel

Het heerlijke zonnetje en het geweldige kunstgrasveld waren ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag. Waar de strijdplan van vorige week meteen duidelijk was, druk op de tegenstander zetten, werd er vandaag een afwachtende houding ingenomen. Hier maakte Vos meteen gebruik van en zocht de aanval. Er leken een paar scheurtjes in de Neerse verdediging te zitten maar die werden niet in kansen voor Vos omgezet. Na enkele minuten was daar dan toch de eerste grote kans. Een speler van Vos mocht alleen op Pim afgaan maar die wist zich goed voor de bal te werpen en het gevaar  af te wenden. RKSVN kwam hierna beter in hun spel en de verdediging van Vos werd licht onder druk gezet. Een hoge bal werd door Lars S verlengd, terwijl heel Vos hoopte en smeekte op een vrije trap, bleef Remy rustig en schoot de 0-1 binnen. Dit was na 10 minuten het sein voor de spelers van Vos om iedere beslissing van de scheidsrechter  in het nadeel van hun ter discussie te stellen. De Neerse spelers gingen hier gelukkig niet in mee en bleven door voetballen. Sem kreeg de bal op 18 meter ingespeeld en zonder na te denken schoot hij de bal hard in. De bal daalde mooi en sloeg tegen het net 0-2. Het opmerkelijkste moment was toch wel het weglopen van de keeper van Vos. Hij had hete helemaal gehad met zijn aanvoerder die, zoals eerder vermeld, iedere beslissing van de scheidsrechter in twijfel trok en continu verhaal ging halen. De keeper had zijn handschoenen al uit gedaan en stond al aan de zijkant. Dit akkefietje werd door teamgenoten gesust en de wedstrijd kon verder gaan. Vos kwam door een mispeer van Will terug in de wedstrijd. Will miste de bal volkomen en de spits van Vos rondde dit cadeautje  op schitterende wijze af. Vanaf 30 meter liet hij Pim volkomen kansloos. RKSVN rechte de schouders en wilde voor rust de wedstrijd in het slot gooien. Met een schitterende aanval werd de 1-3 binnen geschoten maar de grensrechter had als enige buitenspel geconstateerd. Tot ontzetting van RKSVN ging de scheidsrechter mee in de constatering van de grensrechter en keurde het doelpunt af.

Na een goed gesprek tussen de scheidsrechter en de trainer van Vos in de rust werd de tweede helft aangevangen. Koen kwam het elftal versterken en hij verving Brian. In de tweede helft kwam Vos zeer aanvallend uit de startblokken, met de grensrechter als extra laatste man werd er gezocht naar de gelijkmaker, dit werd gedaan met spel dat het randje opzocht en er meerdere keren ook overheen ging. RKSVN probeerde te voorsprong te vergroten maar werd toch meer en meer achteruit gedwongen. Toen Vos de 2-2 binnenschoot werd er door de Neerse  grensrechter resoluut de vlag omhoog gestoken. De scheidsrechter negeerde hem echter volkomen en keurde de gelijkmaker goed. Hierna leek RKSVN meer grip op de wedstrijd te krijgen en ging weer op zoek naar de voorsprong.  Na weer een mooie aanval schoot  Lars S. de 2-3 binnen. Helaas had de grensrechter weer als enige buitenspel en de scheidsrechter ging er weer in mee. Nadat het doelpunt werd afgekeurd kreeg de grensrechter wel een standje van de scheidsrechter. Vos had minder en minder vat op de wedstrijd en de krachten leken ook weg te vloeien. Maar waar niemand rekening mee hield gebeurde dan toch echt… Uit het niets tastte de Neerse verdediging mis en Vos kwam voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Met nog 13 minuten te spelen moest alles op alles worden gezet om minimaal 1 punt te halen. Dit gegeven speelde Vos in de kaart, het team is er meester in om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien. Het fluitsignaal, bij de vele overtredingen die werden gemaakt, werden allemaal met veel misgebaar bij de scheidsrechter in twijfel getrokken en waar ook maar kon werd er tijd gerekt. De verzorger van Vos moest ook nog vele malen het veld betreden om vele spelers op te lappen. Terwijl de het einde dichter en dichter bij kwam wist RKSVN niet meer te scoren en kon de nederlaag niet meer afwenden.

Op zondag 2 februari staat RKSVN – Sporting S.T. op het programma.

In Swolgen werd de uitwedstrijd nog verloren en met de bittere smaak van de nederlaag van vandaag hebben de Neerse mannen iets recht te zetten.