RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 1 deelt de punten met SPV

Geplaatst op: 25-11-2019 - 1397 keer gelezen

SPV 1 - RKSVN 1 (24-11-2019) 

RKSVN deelt de punten met SPV….

Er diende vandaag afgereisd te worden naar SPV, pardon SPV?? De plaatselijke voetbal club van Vlierden, pardon Vlierden?? Een klein dorpje in de gemeente Deurne… Nog steeds deed het geen enkel belletje rinkelen, maar ja navigatie aan en rijden maar…

Van SPV was niets bekend vooraf, alleen de stand leerde dat het een heuse topper was. De stand vooraf was:

1.      Lottum: 8-20

2.      SPV: 8-19

3.      RKSVN: 7-18

4.      Belfeldia: 8-16

Wetende dat op zondag 1 december de wedstrijd RKSVN – Lottum op het programma staat, en vandaag Lottum het opnamen tegen Belfeldia, mocht er vandaag niet verloren worden.

RKSVN startte met de volgende opstelling:

Vital

Siep, Dennis, Will, Lars J.

Rody, Remy, Koen,

Lars S., Noud, Jasper

SPV vloog uit de startblokken en zette RKSVN meteen hoog vast. De Neerse verdediging was goed georganiseerd en men voetbalde zich onder de druk uit. Het eerste echte gevaar was dan ook voor RKSVN. Noud kreeg de bal via via bij Lars S. maar de keeper pareerde de bal goed. Bij SPV kwam de dreiging vooral vanaf de rechterkant en Lars had zijn handen vol aan de snelle en sterke buitenspeler. De tweede kans van de wedstrijd was ook voor Neer. Een goede voorzet kwam bij Jasper uit maar hij wist de bal met zijn hoofd niet de juiste kracht te geven om de keeper te verrassen. SPV bleef er gevaarlijk uitkomen en kreeg een grote kans, de bal werd door meerdere verdedigers gemist en een speler wilde de bal in het lege doel schieten. Siep wist met een uiterste krachtinspanning de bal nog voor zijn voeten weg te tikken. Niet veel later kreeg Neer ook een goede kans. Rody gaf de bal voor en via een tegenstander viel de bal in de 16 meter, Jasper geloofde in deze bal en met een sliding schoot hij net over.

In de tweede helft begon SPV weer sterk, maar tot echt grote kansen kwamen ze niet. Hierna nam Neer de regie over de wedstrijd weer over. Met aanvallen via de zijkant probeerde ze een kans te creëren maar de eindpass was iedere keer net niet goed. SPV vuurde uit de tweede lijn schoten af, maar Vital werd niet in verlegenheid gebracht. De grootste kans van de wedstrijd kwam dan toch voor SPV. Een schitterend genomen corner ging aan Vital voorbij en dreigde in de kruising bij de tweede paal te draaien, gelukkig bracht Siep (weer) voor redding.

Er werd nu meer en meer naar voren gespeeld en werd gezocht naar de overwinning. Brian kwam het middenveld nog versterken voor Rody. Noud schoot de bal na een goede overwinning nog op de buitenkant van de paal. Het was nu een wedstrijd waarin beide teams wisten dat degene die zou scoren de wedstrijd ook zou winnen. Sem kwam nog voor de moe gestreden Koen. Beide teams wilde wel maar wilde vooral niet verliezen. Nadat de scheidsrechter had afgefloten berustte beide teams zich in het gelijke spel.

RKSVN had over de hele wedstrijd het betere van het spel maar de uitslag had ook zomaar de andere kant op kunnen vallen. Na afloop bleek Lottum te hebben gewonnen van Belfeldia.

Dit betekent dus dat op zondag 1 december de absolute kraker van de 5e klasse D op het programma staat:

RKSVN – Lottum aanvang 14.30 uur

U komt de Neerse mannen toch ook aanmoedigen!