RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 1 boekt ruime overwinning op Olympia Boys

Geplaatst op: 10-03-2020 - 1279 keer gelezen

Olympia Boys 1 - RKSVN 1 (08-03-2020)

Voor het gevoel van de gemiddelde RKSVN 1 speler dateerde de laatste echte competitiewedstrijd al van voor de 'winterstop'. De regen en het slechte weer gooide de afgelopen weken keer op keer roet in het eten. Deze zondag stond de wedstrijd tegen Olympia Boys 1 uit Ommel op het programma. Een geluk dat deze club beschikt over een uitstekend kunstgrasveld, waardoor de wedstrijd zeker doorgang kon vinden.

Trainer Marcellino Jejanan kon voor de wedstrijd tegen Olympia Boys beschikken over een bijna geheel fitte selectie, alleen Siep Derikx ontbrak nog met een blessure. De volgende elf stonden opgesteld in Ommel;

Vital
Lars J - Dennis - Will - Ard ('75 Brian)
Koen - Remy - Rody ('60 Bart)
Jasper - Noud ('60 Lars) - Sem

RKSVN begon redelijk sterk aan het duel. De tegenstander werd vroeg op eigen helft vastgezet; Olympia Boys had moeite zich hieruit te voetballen. De behendige voetballers op het middenveld en in de voorhoede van Olympia konden maar sporadisch bereikt worden. In het eerste kwartier kreeg RKSVN direct vele mogelijkheden om de score te openen, deze werden echter niet direct benut. In de 30ste minuut was het Noud Heijnen die een hoge bal controleerde op de borst, en vanuit de draai met een volley de bal in de linkerbovenhoek schoot; 0-1. Twee minuten later was het Sem Nijssen die diep werd gestuurd; Sem bleef rustig voor het doel en kon de bal beheert binnen werken.

In het resterende deel van de eerste helft leek Olympia Boys soms iets gevaarlijker te worden, en had RKSVN de nodige moeite met enkele spelers van Olympia. Toch leek op slag van rust de genadeklap voor Olympia te vallen. Remy Geraets wist achter de laatste linie van Olympia te raken en kon vrij op doel af, de meegelopen Sem coachte zijn medespeler duidelijk 'links'; Remy gaf de bal beheerst in de loop mee aan Sem en deze bleef wederom koel in afronding; 0-3. 

Na de thee veranderde het spelbeeld weinig. RKSVN was de betere ploeg, Olympia hield tegen en probeerde er soms uit te komen. De ploeg leek echter niet in staat om het Neer vandaag lastig te gaan maken. Het spel van RKSVN werd naarmate de 2de helft vorderde wel slordiger en dit kwam in de 60ste minuut tot een climax. Vital kreeg de bal teruggespeeld aan de buitenkant van de 16 meter, en wilde een ploeggenoot bereiken vlak voor het doel. De doelman gaf de bal echter niet helemaal de juiste richting mee en deze belande in zijn eigen doel; 1-3.

De aansluitingstreffer zorgde voor nieuw elan bij Olympia. De ploeg werd iets gevaarlijker en kreeg weer geloof in een resultaat. Enkele minuten later was het opnieuw raak; een voorzet bereikte een speler van Olympia Boys. Met een bekeken volley wist hij aan te tekenen voor de 2-3. Verbaasde blikken bij RKSVN, de comfortabele 0-3 voorsprong werd in enkele minuten teniet gedaan.

RKSVN 1 moest opnieuw aan de bak, om het verschil met Olympia weer tot een veilige marge te brengen. In de 70ste minuut was het Jasper Blaauw met een goede actie aan de rechterzijde, hij dook het strafschopgebied binnen en werd neergehaald. De scheidsrechter, die een prima pot floot, kende een penalty toe. Will Thiessen zorgde met een rake penalty weer voor een comfortabele voorsprong: 2-4.  Even later was het Sem Nijssen, die profiteerde van een fout in de verdediging van Ommel en kon aantekenen voor zijn derde van de middag: 2-5. In de 90ste minuut zorgde Remy nog voor het slotakkoord, een vrije trap van een meter of 20 werd benut: 2-6.

Al met al een positieve middag voor RKSVN 1. Er werd weer eens een wedstrijd gevoetbald, met vlagen werd er redelijk gecombineerd en het doelsaldo kreeg (ondanks de twee tegendoelpunten) een impuls. Na de wedstrijd kwam ook het goede nieuws, dat koploper SPV op een gelijkspel was blijven steken tegen SVSH 1. In de strijd om de bovenste plek, heeft RKSVN in ieder geval alles weer in eigen hand.

A.s. zondag staat het duel tegen Belfeldia op het programma; om 14:30 uur in Neer.